LEB Or

El Girona tanca el curs amb derrota a Càceres (73-61)

El conjunt gironí no jugarà les eliminatòries per pujar a l’ACB i posa punt i final a la temporada del debut a LEB Or

El Bàsquet Girona no disputarà el play-off d’ascens a l’ACB, després de la derrota a Càceres que posa punt i final a la primera temporada del club de Marc Gasol, que avui celebra el setè aniversari de la seva fundació, a la LEB Or. L’equip gironí tenia 10 punts d’avantatge a l’inici del darrer quart (42-52) però el parcial de 20-0 que ha obert Ferran Ventura amb dos triples seguits i que ha deixat els vermells sense capacitat de resposta.

El parcial de 9-0 i el 0/5 triples ha marcat el primer quart del Girona, que acabava amb la màxima en contra (16-8) després que Sevillano assistit per Barral fes el 13-8 en la primera acció que jugava des que es va lesionar contra el Càceres a Fontajau.

Sevi al contraatac feia la primera cistella del segon quart a 7:18 pel descans (16-10) però Ventura al segon intent després d’ofensiu engreixava la màxima amb el seu segon triple (19-10) i Pep Busquets al vuitè intent anotava per primer cop des de 6,75 m pels vermells (19-15) abans de completar el 0-7 assistit per Sevillano (19-17). El triple era el salvavides dels verds, ara amb Jorge Sanz (24-18) i de nou Sevillano forçant en atac (26-20) i encomanant el seu equip al darrere permetia el Girona marxar al vestidor dos avall després de l’acció de Logan de sota a l’ofensiu (26-24).

Olaf Schaftenaar amb 5 punts seguits ha posat el Girona per davant amb el segon triple vermell al desè intent (27-29) i, el tercer, sortia de les mans de Barral (32-32). L’argentí seguia fi amb un 2+1 (34-35) i Rozitis (36-37) i Faye (37-39) mantenien el ritme anotador que pel Càceres monopolitzava Berg (10 punts al tercer quart). Cosialls trepitjant primer el 6,75 m i després des de l’altra cantonada sense fer-ho anotava el 42-47 que suposava la màxima gironina .

Sàbat la feia créixer a l’inici de l’últim quart (42-52) amb una bomba i un triple a 9:17. El base ampliava el repertori de tir lliure (46-54) i assistint Faye (47-56) però Ferran Ventura (4/5) sumava dos triples seguits (53-56) i Xavier també de 6,75 m empatava a 56. Schmidt amb addicional ha completat el 12-0 que capgirava el marcador (59-56) i li treia la falta a Logan tirant de tres (3/3 tirs lliures) a 3 i mig per acabar (62-56) i el 15-0 local.

Xavier en un aclarat feia el 64-56 després d’ofensiu local i Sàbat havia de fer la cinquena a 2 minuts per acabar i l’escorta local feia 1/2 de 4,60 m (65-56). Olaf Schaftenaar a 1:40 ha fallat dos tirs lliures i Ventura després d’una altra pèrua vermella tancava el partit a 1:04 amb una entrada fàcil. Cosialls a 42 segons de 6,75 m feia el 69-61 però els verds no s’han deixat sorprendre.