ACB

L’Uni fitxa Onyenwere, número 6 del ‘draft’ del 2021 de la WNBA

Bàsquet. Lliga Femenina. L’aler-pivot es va formar a la Universitat d’UCLA i juga en les New York Liberty, on té una mitjana d’11,4 punts i 3,1 rebots per matx

L’Uni Girona ha arribat a un acord amb Michaela Onyenwere, aler-pivot, perquè vesteixi la samarreta gironina durant la temporada 2021/22. La jugadora, amb passaport nigerià, està competint actualment en la WNBA amb les New York Liberty, amb les quals està fent una mitjana d’11,4 punts i 3,1 rebots per partit i és candidata a guanyar el premi rookie de la temporada. Pere Puig, director esportiu de l’Uni Girona, valorava el fitxatge: “El que perfilàvem que podia ser un fitxatge que ens ajudaria, veiem que serà una jugadora molt important. Esperem que a l’afició també la il·lusioni igual que a nosaltres. A veure com tanquem la plantilla, que penso que serà molt competitiva.”

Nascuda a Aurora (Colorado) el 1999, Michaela Onyenwere és una jugadora interior d’1,83 m d’alçada. Formada a UCLA, la jugadora ha estat seleccionada aquest any per les New York Liberty en la sisena posició de la primera fase del ‘draft’ 2021 de la WNBA. Fa una setmana, la jugadora va ser notícia en fer el seu rècord personal (29 punts) contra l’Atlanta Dream.

No obstant això, en la màxima competició continental de clubs se supera el límit de fitxes estrangeres, cosa que obliga el conjunt gironí a fer rotacions en les convocatòries de l’Eurolliga. “D’acord que no és la millor solució. Una jugadora que entrarà en rotació en la màxima competició continental. Però amb la situació econòmica que hi ha al club és la solució per obrir les portes a tornar a competir per tots els títols estatals”, conclou Pere Puig.

A més a més, amb la màxima voluntat de ser transparents, tot i que la jugadora està fitxada per tota la temporada, l’Spar Girona, d’acord amb la jugadora, preveu la possibilitat de tallar el contracte en funció de l’evolució de les finances de l’entitat gironina.

LES FRASES

El fitxatge ens il·lusiona. Ens encanta veure les grans actuacions que està fent en la seva primera lliga en la WNBA
El límit de fitxes estrangeres a Europa farà que entri en rotació tot i no ser la millor solució
Pere Puig
DIRECTOR ESPORTIU DE L’UNI
Patrocini

Una plantilla ja amb 11 jugadores

Amb l’arribada d’aquesta jugadora, el tècnic Alfred Julbe ja disposa d’11 jugadores per al nou projecte de l’Uni Girona, que fa que hi hagi una plantilla més llarga del que inicialment es preveia: Júlia Soler, Júlia Reisingerová, Frida Eldebrink, Giedre Labuckiene, Laia Flores, Laia Palau, K. Burke, Binta Drammeh, Rebekah Gardner, Iho López i Michaela Onyenwere

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)