Eurolliga

L’Spar Girona, fidel a la cita

Bàsquet. L’Uni jugarà l’Eurolliga per quart cop, el tercer seguit, sense haver de disputar la fase prèvia com el curs passat. Serà la setena temporada ininterrompuda del club a Europa

L’Spar Girona és, de facto, un equip consolidat entre els millors d’Europa. L’Uni està inclòs entre els catorze equips que tenen garantida la participació a l’Eurolliga aquest curs que ve, el setè del club gironí competint a l’àmbit continental de manera ininterrompuda, i el quart a la màxima competició, tercer seguit. Ni tan sols li caldrà la prèvia, una eliminatòria que sí que va jugar el 2020 –a un partit amb el Sepsi romanès, a Turquia (76-54)–. El fet de ser campió de copa al març li va donar la primera de les dues places que té la FEB, que compta amb un tercer equip –l’any passat era el primer amb dos des que el Ros primer i el Rivas després van fer aigües–, el València. El campió de l’Eurocopa ha de jugar una prèvia molt exigent, contra dos equips molt consolidats a la competició –el Bourges i l’Schio–, entre la supercopa –la juguen quatre– i la primera jornada de lliga (25 de setembre). Les taronges són el primer rival de l’equip d’Alfred Julbe a Fontajau, el 29 de setembre.

La FIBA ha repartit les places en funció del rànquing de les federacions, per això Rússia té tres equips, entre els quals hi ha el Iekaterinburg, campió de les tres darreres edicions –l’última superant l’Avenida en la final (68-78) a l’abril–, de quatre de les darreres cinc i de sis en total. França, Turquia i la FEB tenen dos equips cadascun i la resta un. Els sis que juguen la prèvia estan agrupats per criteris geogràfics i no esportius i es juguen les dues places que queden. El sorteig de la competició, que l’any passat es va fer tota en format bombolla –Fontajau va ser el marc de la primera de la fase de grups–, és el 19 d’agost a Munic.

La trajectòria de l’Uni a Europa és de pel·lícula. Hi va debutar el 2015 després de guanyar la primera lliga (4-10, 4-3 a Fontajau) i va ser a l’Eurocopa on es va fer un nom. Primer va arribar a l’eliminatòria de vuit el 2017 (6-1 de balanç i eliminades per l’AGÜ Sport de Chelsea Gray), a quarts de final el 2018 (9-3 i amb el Galatasaray de botxí a Fontajau en el darrer sospir) i a semifinals amb el BLMA el 2019 (10-4).

Fa dos anys, després de la segona lliga, l’Uni (6-8) va guanyar el seu primer partit fora de casa, a Montpeller, i es va classificar per als quarts de l’Eurocopa, suspesos després per la crisi sanitària. Al març, l’Spar Girona va caure eliminat per l’Avenida als quarts de final –el sostre històric del bàsquet català femení– a doble partit a Salamanca (66-74 i 71-65)i va tancar l’exercici amb 4-5 de balanç.

LES DATES

19
d’agost
hi ha el sorteig. El València té la prèvia, de dos partits, una setmana abans de venir a Fontajau
Classificats
MMC Iekaterimburg, Dynamo Kursk i MBA Moscou Rússia
Landes i BLMA Montpeller França
Fenerbahçe i Galatasaray Turquia
Perfumerías Avenida i Spar Girona Lliga Femenina
Sopron Hongria
USK Praga República Txeca
Arka Gdynia Polònia
Reyer Venècia Itàlia
TTT Riga Letònia
Prèvia (A)
Basket Bourges França
València Basket Lliga Femenina
Famila Schio Itàlia
Prèvia (B)
Kayseri Turquia
Szekszárd Hongria
Sepsi Romania Els dos grups de la prèvia fan un torneig el 21 i 23 de setembre i el campió accedeix a l’Eurolliga. Els altres van a l’Eurocopa, que ja tenen assegurada el Gernika, l’Estudiantes i La Laguna. El Gran Canària i el Lugo n’han de disputar la prèvia
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)