Lliga catalana

El Baxi Manresa, campió 22 anys després en una final memorable contra el Barça (81-70)

Ha superat un Barça impotent i els manresans recuperen un trofeu que no tenien des del 1999

El Baxi Manresa ha aconseguit el títol davant un Nou Congost totalment entregat i torna a enlairar la Lliga Catalana 22 anys després. Els manresans han tornat a mostrar un joc sòlid amb el segell de Pedro Martínez i tornen l’il·lusió a la seva afició després de més d’un any sense poder anar al pavelló. El Barça, amb Joan Laporta a la llotja, ha vist impotent la derrota dels blaugrana (81-70).

El matx ha arrencat amb el Barça dominador (7-12) però la intensitat defensiva del Baxi Manresa i l’encert de Sima (6 punts) sota el cèrcol han igualat el matx (13-15). Hayes ha anotat al darrer segon un triple per donar el màxim avantatge del primer quart (16-21). La diferència ha anat augmentant fins el 20-30 quan els àrbitres han xiulat una tècnica a Pedro Martínez per protestar. Els manresans, recolzats per la seva afició, ha retallat la diferència amb un triple de Valtonen (26-31). La reacció no s’ha frenat aquí perquè una tècnica a Jasikevicius ha culminat un parcial de 10-1 (30-31). Amb el Barça descentrat per complet el Baxi Manresa s’ha situat per davant després d’una altra tècnica, aquesta a Mirotic, per protestar (36-35). Al descans, tot obert (36-37).

Al tercer quart Dani Garcia ha tornat a posar per davant els manresans (44-43). El Barça ha reaccionat amb un Calathes en ratxa i un triple de Mirotic (44-48) i el Baxi ha respòs amb un triple de Thomason i una cistella de Sima (49-48). A partir d’aquí el matx ha viscut molta igualtat per arribar als últims minuts amb màxima tensió (64-63). Jou ha ampliat la renda des del tir lliure (66-63) i un triple de Francisco i una esmaixada de Bako ha provocat el temps mort de Jasikevicius (73-67). El Barça ha jugat amb el cinc de gala (Calathes, Kuric, Higgins, Mirotic i Davies) per intentar remuntar. Però els manresans han sabut jugar les últimes possessions i defensivament no han permès la remuntada blaugrana

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)