Lliga femenina

Traoré ajorna la retirada per venir al rescat de l’Uni

Bàsquet. La senegalesa, una històrica del club gironí, signa per dos mesos pels problemes que té Alfred Julbe amb el joc interior

L’Uni Girona ha trobat finalment la jugadora que s’adequa al perfil que necessitava per reforçar provisionalment el seu joc interior. Es tracta d’una coneguda de la casa, la senegalesa Astou Traoré (1,82 m, 40 anys), que ha signat per dos mesos prorrogables per si els problemes físics d’algunes jugadores interiors s’allarguen. Traoré ja havia jugat en dues etapes a Fontajau. Ho va fer en la temporada de l’ascens a la Lliga Femenina (2008/09), en què va ser una de les grans referents de l’equip, que també va assolir la permanència el curs següent. El club gironí la va tornar a fitxar per al curs 2017/18 amb Èric Surís a la banqueta.

La pivot africana, amb passaport francès, s’incorporarà aquesta mateixa setmana a l’equip, a temps per jugar la lliga catalana diumenge a Manresa contra el Cadí, tot i que el temps d’adaptació al conjunt d’Alfred Julbe serà mínim. El director esportiu del club, Pere Puig, ha treballat aquests dies contra rellotge per portar la jugadora a Girona davant l’allau de lesions i el retard ja sabut de les dues americanes que juguen a l’NBA, Onyenwere i Burke. “Davant les dificultats que ens estem trobant en forma de lesions aquest inici de temporada i valorant la situació econòmica del club, hem buscat un reforç aquestes últimes setmanes. La situació del mercat no afavoria. Per això estem contents que Astou Traoré ens hagi volgut donar un cop de mà. És d’aquelles jugadores, després d’aquella temporada que va debutar amb l’Uni, que ja ens ha ajudat altres vegades. Tot i estar molts mesos parada i pensar en una possible retirada, ella ha volgut venir i ajudar-nos en aquest moment complicat. Per nosaltres és la reina d’Àfrica.”

La llarga trajectòria de Traoré en el bàsquet internacional va començar a França (Châteauroux i Charleville-Méz). A la Lliga Femenina també ha jugat al Cadí la Seu, l’IDK Guipúscoa, l’Ensino Lugo i el Clarinos. En total, ha jugat 227 partits en competicions FEB entre el 2005 i el 2020 (14,5 punts i 5,1 rebots) i ha demostrat sempre que és una jugadora lluitadora, amb capacitat d’anotar. On se sent més còmoda és en la posició de 4. Si Reisingerová i Labuckiene es recuperen, hauria de ser el seu lloc natural en l’esquema de Julbe.

EL PROTAGONISTA

Tot i pensar en la retirada, ella ha volgut venir i ajudar-nos en aquest moment complicat
Pere Puig
director esportiu del girona

El Cadí fitxa la pivot Jewel Tunstull

La nord-americana, de 1,90 m i 29 anys, és una jugadora molt experimentada, ha jugat en diverses lligues després de sortir de la Universitat de Northeastern. Ha disputat la lliga hongaresa amb el PINKK-Pécsi 424, la francesa amb l’Angers, la libanesa amb l’Homenten, la polonesa amb l’AZS Poznan, l’alemanya defensant els colors del TSV 1880 Wasserburg, la grega amb el Panathinaikòs i, finalment, la italiana amb el Basket Le Mura Lucca. La temporada passada, a terres italianes, va fer una mitjana de 8,5 punts i 4,5 rebots per partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)