Acord forçat
Bàsquet. ACB. El Barça i Mirotic pactaran, però la clau serà veure les condicions de l’acord de cara al futur
Sota la presidència de Josep Maria Bartomeu el bàsquet blaugrana ha tingut 129 milions d’euros de pèrdues. El Barça va tenir unes pèrdues de 32,2 milions d’euros el curs 2019/20 (41,4 de despeses i 9,1 d’ingressos). L’anterior curs van ser 22,3 milions en pèrdues (34,4 de despeses i 12 d’ingressos). L’anterior, 28,7 milions en pèrdues (38,5 de despeses i 9,7 d’ingressos). La 2016/17 van ser 23,3 milions de pèrdues (33,9 de despeses i 10,7 d’ingressos) i l’exercici 2015/16, de 29,7 milions d’euros en despeses (22,5 en pèrdues i 7,2 en ingressos). A tot això s’hi ha d’afegir el que s’hagi acumulat del curs 2020/21, que es farà públic el 17 d’octubre en l’assemblea de compromissaris. La secció de bàsquet ha estat un gran forat i mentre el futbol l’ha pogut alimentar no hi ha hagut cap problema en cap sentit. Però ara ja no és així. La situació actual del club ja no permet aquests luxes. És per això que Navarro i Mario Fernández, mànager i secretari tècnic de la secció, van anar des del primer dia de cara exposant la realitat. Van arribar a acords per fer contractes llargs amb Higgins, Abrines i Sergi Martínez repartint els diners en més anys i van rescindir Hanga, Claver i Westermann per reduir massa salarial. Però ara toca el torn al jugador més ben pagat. Mirotic està en més de tres milions d’euros i se li ha demanat el mateix que als capitans de futbol (Piqué, Alba, Busquets i Sergi Roberto). Mirotic considera que fa un any, quan hi havia Bartomeu, ja va allargar el seu contracte del 2022 al 2025 adaptant el seu salari. Quan va fitxar tornant de l’NBA va signar per 12 milions d’euros per tres anys. Però tot i així continua estant fora de les possibilitats actuals del Barça. Les posicions estan molt allunyades i la solució s’entreveu que no agradarà a cap de les dues parts. Però el curs està a punt de començar i ja no hi ha marxa enrere. El dubte és saber de quina manera es gestionarà una situació així sense que afecti esportivament.
És evident que les dues parts són professionals i saben què s’hi juguen. Per tant, l’acord arribarà encara que sigui forçat o, més aviat, pactat. El problema és que caldrà veure les condicions de l’acord entre totes dues parts per saber fins a quin punt pot afectar en el present i el futur del Barça i del jugador.
LA DADA
Buscató i Cebrián, al Hall of Fame?
Nino Buscató, ex-Pineda, Barça, Aismalibar i Joventut, i Betty Cebrián, ex-Catasús, ACRA, BEX, Costa Naranja, Universitari, New York Liberty, Banco Simeón, Universitat UB, Estudiantes i Barça, aspiren a entrar al Hall of Fame de la FIBA el 2022. També hi ha Bodiroga, Obradovic, Pasplaj, Magic Johnson i Karnisovas, entre més de 100 candidats per nominacions presentades per les federacions nacionals, oficines regionals FIBA o del comitè d’avaluació.
Publicat a
Notícies
Divendres,15 novembre 2024