LEB Or

El Girona tomba el Lleida en la Lliga Catalana (82-68)

Els triples de Franch (19 punts) han sentenciat un partit en què també han destacat dos dels nous fitxatges de l’equip, Jawara i el bescanoní Èric Vila

El Bàsquet Girona ha posat un peu i mig a la final de la Lliga Catalana LEB Or (2 d’octubre a Fontajau) amb una clara victòria contra el Força Lleida a Platja d’Aro en el primer partit oficial de la temporada. Franch (19 punts), Jawara (13) i Èric Vila (13) han liderat un equip encara amb alts i baixos. Ha arribat a dominar de 22 en el segon quart (39-17), ha vist com el Lleida s’acostava en el tercer (55-52) i ha acabat sentenciant de la mà de Franch en els minuts finals. Entre els nous també ha destacat la lluita de Delgado i la intimidació de Sorolla. El Lleida només ha pogut comptar amb set jugadors del seu primer equip i només un pivot.

Marco ha apostat de sortida per col·locar Jawara de 4, primera senyal que potser el center titular acabarà essent –creuem els dits–Marc Gasol. El noruec ha respòs amb punts, defensa i assistències liderant l’equip en el primer quart juntament amb Sàbat, que amb dos triples seguits ha començat a marcar les primeres diferències (19-9). En el primer quart també s’han vist plegats a la pista Delgado, un fighter del rebot, Schaftenaar i Cosialls, que continua evolucionant cap a posicions exteriors.

En el segon quart el Lleida ha mirat de reaccionar de la mà d’Ignacio Rosa, que s’ha fet fort sota els cèrcols, però després d’un temps mort de Marco l’equip ha reaccionat i després d’un triple d’Èric Vila, molt actiu en atac, ha assolit la seva màxima diferència (39-17). Sorolla ha intimidat en defensa i només s’han trobat a faltar els punts dels exteriors Vecvagars i Bonde. Abans del descans l’entrada de Hughes, amb cinc punts seguits, ha donat aire al Lleida (45-31).

En la represa després d’un triple de Sàbat el Lleida ha reaccionat de la mà de Carrera i Hughes. Un parcial de 5-22 ha situat el partit en una nova dimensió (55-52) però l’aparició de Vila, aprofitant la superioritat física sobre el seu defensor, ha estat determinant per tornar a trencar el partit (65-52).

En els darrers minuts el desencert s’ha instal·lat en els gironins contra un rival que no ha llançat la tovallola, sobretot amb el retorn de Rosa al parquet. Finalment ha sorgit la figura de Franch, que sense immutar-se ha clavat tres triples seguits i tots cap a casa.

Dissabte, el segon dels tres partits d’aquesta mini fase regular contra el Prat.