Lliga catalana

El Bàsquet Girona no està a l’alçada contra el Prat (74-59) però serà a la final

Els gironins han anat sempre a remolc des dels primers minuts (14-3) i arribant a perdre de 19

El Bàsquet Girona, amb Marc Gasol a la graderia, no ha estat a l’alçada de les circumstàncies i ha perdut clarament a la pista del Prat Joventut (74-59). Tot i la derrota, la victòria de 16 punts de renda que va aconseguir contra el Força Lleida li serveix per classificar-se per a la final, que molt probablement serà contra el Prat. Només si el Lleida guanya de 16 punts el Prat dimecres vinent passarà a la final.

Els gironins han començat molt poc intensos, arribant tard en totes les situacions defensives i encaixant un parcial de sortida de 14-3 amb tres triples consecutius del Prat. El tècnic Carles Marco s’ha vist obligat a demanar un temps mort i a fer constants rotacions per trobar més solidesa sobretot al darrera. Els de Josep Maria Berrocal però ja havien agafat confiança i una cistella de l’exGirona Sergi Costa ha situat el màxim desavantatge (24-10). Un triple de Domènech ha encès encara més les alarmes (27-12). La renda s’ha mantingut fins el descans amb manca d’ordre del Bàsquet Girona en el seu joc (44-39) i amb 8 triples del Prat.

El tercer quart els gironins han vist com el Prat ha augmentat el sostre de punts (50-32). Però dos triples seguits d’Eric Vila i Albert Sàbat han tornat a posar els gironins dins el matx (54-43) encara amb 12 minuts de joc. Però els molts errors no forçats dels gironins combinat amb l’encert del Prat han acabat de trencar el partit a 3:30 pel final amb un triple de Blanch a tauler (70-53) i un a cistella de Costa ha situat la màxima del matx (72-53).