Eurocopa

El Joventut no surt viu del Pionir de Belgrad (68-67)

Les decisions arbitrals, amb Lamonica al capdavant, claus en el tram final

La Penya, en un ambient impressionant a l’històric Pionir ple a vessar amb vuit mil persones, no ha sortit viu de Belgrad per culpa de l’arbitratge i d’un Punter que ha anotat tres cistelles d’estrella, l’última a quatre segons pel final, que han enfonsat la Penya (68-67).

Els verd-i-negres han arrencat amb una defensa de llibre i encertats en el tir exterior (2-11). Però els serbis han augmentat la intensitat i la reacció del Partizan s’ha traduït amb un parcial d’11-0 obligant al temps mort de Carles Duran (13-11). S’ha entrat en una fase d’igualtat fins que Pau Ribas ha anotat dos triples seguits (29-35). Al descans la Penya anava per davant (34-39).

Al tercer quart la Penya ha augmentat la intensitat i amb gran solidesa ha agafat un màxim avantatge d’11 punts després d’un triple de Parra (43-54). Al final del quart ha acabat amb un 49-59. L’inici del darrer quart ha estat explosiu pel Partizan amb un 8-0 que ha posat pressió (57-59) amb un arbitratge molt casolà en aquesta fase. Un triple de Smailagic a 2:18 pel final ha posat encar amés pressió. En un final d’infart els àrbitres han xiulat una falta de Tomic en atac que havien xiulat defensiva quan llançava. En l’atac Punter ha anotat i ha posat el Partizan per davant en el marcador desde el 27-25. A 12,6 segons pel final Pau Ribas ha tingut sang freda i ha posat la Penya per davant (66-67). Però Punter ha tornat a fer una acció impressionant amb una cistella que val un triomf. En l’última acció Tomic ha rebut dins però els àrbitres no han vist cap falta ni sobre ell ni sobre Ribas que havia recuperat la pilota.