Lliga femenina

‘California dreamin’

Bàsquet. L’eclosió de Burke en l’Eurolliga després d’un pas discret per la WNBA coincideix amb l’arribada de la jugadora amb la qual va brillar en una de les grans universitats de l’NCAA

Kennedy Burke està deixant bocabadats tots els que no esperaven gran cosa d’una jugadora que va arribar a Girona només amb el cartell de màxima anotadora de la lega (21,8 punts i 11,6 rebots) en un equip menor, el Dinamo Sassari de Sardenya, i que havia passat desapercebuda a l’estiu en les Seattle Storm (2,9 punts). Burke (28 punts en el triomf a la pista del Landes) es manté com a màxima anotadora de l’Eurolliga (21,3) i és ja una de les favorites a l’MVP de la temporada si l’equip gironí es planta als quarts de final.

Burke ben aviat trobarà una companya de viatge coneguda, Michaela Onyenwere, amb la qual va compartir dues temporades (2017-2019) a la Universitat de Califòrnia (UCLA), la més prestigiosa quan parlem de bàsquet des dels temps de John Wooden. Burke i Onyenwere, jugadores semblants tècnicament i físicament, van compartir en el seu segon curs exhibició rere exhibició i van acabar el campionat del 2018/19 com a màximes anotadores i rebotadores de l’equip. De fet, Burke (15,4 punts i 6,2 rebots), ara una reina en l’Eurolliga, era tot just l’escudera de la júnior Onyenwere (18,3 punts i 8,5 rebots), la gran sensació aquell curs a les pistes de l’NCAA. Si agafem com a referència les dues temporades que van jugar plegades, Burke sempre jugava més per fora amb llicència per tirar (24 de 81 triples) i la seva companya (20 de 59) es mostrava més còmoda prop de la cistella, tot i que compartien una característica comuna, velocitat en les transicions, un joc ideal per a l’estratègia actual de l’Spar Girona, on totes les jugadores s’han acostumat a córrer.

Burke i Onyenwere van viure aventures difícils d’oblidar, com el primer partit de la història de l’NCAA amb tres pròrrogues a Arizona (89-93) o el rècord d’equip de 40 punts en un mateix quart. Cori Close va ser escollida entrenadora de l’any a la seva conferència i l’equip acabaria cedint en el conegut Sweet Sixteen contra Connecticut. Burke faria el salt al professionalisme –escollida per les Dallas Wings– i Onyenwere encara reforçaria més el seu rol de futura estrella a l’equip abans de fer el salt a la WNBA amb l’elecció en la primera ronda de les Liberty, que ja la consideraven tota una futura estrella. Per acabar-ho d’adobar, tocava fer el salt a l’Eurolliga amb l’Spar. Julbe tindrà l’honor de reunir les dues jugadores i fer-les brillar un cop més.

Gardner, una altra alumna d’UCLA

No només Burke i Onyenwere van graduar-se a la institució del mític John Wooden –l’inventor del tall d’UCLA–, una altra jugadora de l’Spar, l’escorta Rebekah Gardner, va ser-ne jugadora destacada durant tres temporades (2009-2012). En part s’explica perquè al seu talent natural pel joc també s’hi afegeix la disciplina tàctica que caracteritza l’equip. En el seu últim curs es va enfilar fins als 15,9 punts i als 6,4 rebots per partit.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)