ACB

El Barça imposa la seva defensa

Bàsquet. Els blaugrana retroben el camí del triomf en l’ACB a Tenerife amb bona actitud, un domini del rebot brutal (20 a 45) i l’encert en atac en els minuts clau de Mirotic i Hayes

Tenerife 60 Barça 75

LENOVO:Salin (3), Sulejmanovic (7), Fitipaldo (10), Shermadini (17), Doornekamp (2) –cinc inicial–, Borg (3), Rodríguez (2), Guerra (5), Marcelinho (8), Sastre (1), Todorovic i Wiltjer (2). 15/28 de 2. 4/25 triples (1 Borg, 1 Sanlin, 1 Sulejmanovic, 1 Fitipaldo). 18/20 tirs lliures. 20 rebots (4 Sulejamnovic). 11 assistències (3 Fitipaldo). 58 valoració (23 Shermadini).FC BARCELONA:Exum (8), Smits (3), Jokubaitis (9), Hayes (14) –cinc inicial–, Oriola (4), Caicedo, Sanli (4), Martínez (3), Laprovittola (4), Kuric (5) i Mirotic (18). 20/36 de 2. 8/25 triples (2 Hayes, 2 Mirotic, 1 Kuric, 1 Martínez i 1 Smits). 11/15 tirs lliures. 45 rebots (8 Sanli). 15 assistències (4 Laprovittola). 86 valoració (22 Mirotic).PARCIALS:15-14, 12-19; 18-20 i 15-22.

El Barça va retrobar el camí del triomf en l’ACB imposant la seva defensa i un domini del rebot brutal (20 a 45) a la pista del Lenovo Tenerife (60-75), que va abaixar els braços en el darrer quart després d’un 0-13 dels blaugrana. Enmig d’una marató de partits, Saras va apostar per Exum (8 punts en el seu debut en l’ACB) i Smits en el cinc titular per posar tota l’energia disponible a la pista. Amb tot, va acabar sent Mirotic (18 punts i 6 rebots) l’home clau, ja que va aparèixer sempre que els locals van amenaçar d’acostar-se en el marcador, sobretot quan es van col·locar 50-55 en el darrer quart.

També va brillar Hayes, que va completar un dels millors partits de blaugrana defensant amb la intensitat de sempre i amenaçant en atac: 14 punts amb dos triples inclosos. Pels locals, Shermadini va ser difícil d’aturar (17 punts), però els tiradors les van veure quadrades (4 de 25) per la defensa constant d’ajudes dels blaugrana. El primer temps (27-33) va ser travat i el Barça també va tenir problemes amb el tir (1 de 8) i, sobretot, amb les pèrdues de pilota. Quan va ajustar aquests problemes va començar a sentenciar el partit. Un triple de Mirotic en el tercer quart va obrir el camí (34-46) i, malgrat l’esforç dels locals en el primer tram del darrer quart, un altre triple de Mirotic, seguit per dos tirs més de Hayes i Smits (50-68) van acabar amb la resistència local.

L’equip encara una setmana duríssima amb partits de l’Eurolliga a Belgrad i Atenes i el derbi contra el Baxi de diumenge vinent.