Més bàsquet

ACB / Lliga Femenina Challenge

Dos ídols en un: el 16 de la Penya

Guillem Vives i Mariona Teixidó (Joventut) trien el mateix dorsal i així el Biel, fill del base i nebot de l’alera, no tindrà dubtes

Guillem Vives (16-06-1993, Barcelona) va fer els seus primers bots al Claret barceloní, va créixer a la Penya i va anar a València. Mariona Teixidó (23-06-1995, Manresa) es va formar a la Joviat, i va jugar a Mataró, a Sant Fruitós i al Femení Sant Adrià abans de fitxar per la Penya. Són el dorsal 16 verd-i-negre de l’equip ACB i de l’equip de la Lliga Femenina Challenge. I, curiositat, són cunyats. El 16, l’ídol del Biel, el més petit de la casa.

La història del base internacional ja és ben coneguda; la de Teixidó, no tant. El seu pare, en Jordi, va néixer a Badalona, al rovell de l’ou. Família de bàsquet, també amb el seu germà Joan, jugant i entrenant. Va col·laborar amb la federació catalana i va marxar a viure al cor de Catalunya per fer de professor a l’escola Joviat. Va tenir dues filles, la Clara i la Mariona, i totes dues es van lligar a l’esport de la cistella. Va ser a València on, a través de Rafa Martínez, el mite de Santpedor, va exercir de Cupido: “El pare de la Clara i la germana són família de bàsquet; hi vam coincidir a València la meva parella i jo, els vam presentar, i fins ara. Molt curiós.” Quan s’estaven coneixent, la Clara va explicar al Guillem les seves arrels badalonines. A l’estiu es van donar les circumstàncies per viure una aventura comuna.

“Ella tenia molt clar que es volia quedar a Sant Adrià i jo quedava lliure de València. Jo volia tornar al Joventut i llavors el projecte de Sant Adrià va trontollar i vam començar a fer broma amb la idea de jugar junts, i es van donar finalment les circumstàncies”, explica Vives. La Mariona, la cunyada del Guillem, recorda el moment del fitxatge: “Recordo que jo estava amb el Biel cuidant-lo i el Guillem i la meva germana, fent voltes per Manresa esperant la trucada de la Penya. I recordo la trucada per dir-me que jugaríem junts al Joventut.” El base de la Penya parla de la connexió que té amb la Mariona: “Des que ens vam conèixer, l’he anat seguint i em fa molta il·lusió continuar i compartir el viatge i, tot i que la Joviat són les seves arrels, en té moltes a la Penya; tenim una connexió especial. Quan no hem estat bé, hem tingut molta relació i ens hem ajudat a gestionar situacions de la vida, ens retroalimentem bé.”

La Mariona defineix com veu el joc del Guillem: “És com un model d’intel·ligència, de visió de joc, de control del partit, és com el base perfecte que m’hauria agradat ser a mi, un base total.” El base de la Penya descriu l’alera del Joventut: “Fa molta feina bruta, per a l’equip, feina que no es veu quan la veus en directe; si li fas un seguiment veus que treballa molt, però és una amenaça del triple.” També vam voler saber si el tema de conversa en els dinars familiars és el bàsquet: “A taula parlem de bàsquet, però tampoc gaire, més d’anècdotes, i el Guillem és bastant imitador, és divertit; tenim una relació de germans”, assegura la Mariona, i hi afegeix que això del dorsal no és casualitat: “El 16 no l’havia portat mai, sempre havia portat el 4 o el 8, però estaven ocupats, i el Guillem em va fer broma i em va dir que escollíssim el mateix número perquè el seu fill, el Biel, no hagués d’anar amb dues samarretes. Així li posem la samarreta amb el 16 i li serveix per animar-nos a tots dos.” Una molt bona idea.

16
dorsal
que ja va lluir Vives quan va debutar en l’ACB contra el Guipúscoa el 29 de setembre del 2012. La Mariona sempre havia lluït els dorsals 4 o 8.
7
temporades
va jugar Guillem Vives a València des que va marxar de Badalona fins que ha tornat a la Penya.
8,2
punts
de mitjana va fer el curs passat Mariona Teixidó al Femení Sant Adrià abans de fitxar per la Penya.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)