LEB Or

Larsen, la vacuna anti Marc de l’Estudiantes

Bàsquet. La resposta del Movistar Estudiantes, líder i proper rival del Girona, al salt a les pistes de Gasol ha estat fitxar el millor pivot de la LEB les últimes temporades

El Bàsquet Girona no jugarà aquest proper diumenge contra un rival qualsevol en el seu retorn a la competició un mes després de l’últim partit (17 de desembre a Fontajau). Els gironins visiten el WiZink Center per enfrontar-se per primer cop en la seva història recent a un equip que està de pas a la LEB Or, el Movistar Estudiantes, líder i màxim favorit a l’ascens directe. Ara bé, a Madrid no les tenen totes. El salt de Marc Gasol a les pistes ha tingut una resposta directe a les oficines del club: fitxar el millor pivot de les dues últimes temporades a la LEB Or. Es tracta del “gran danès” Kevin Larsen (2m08, 1993), determinant en l’ascens a l’ACB del Breogán (2020-21) i protagonista d’una temporada formidable amb el Palència de Carles Marco, equip que es va quedar a les portes de l’ascens quan es va cancel·lar la temporada. La temporada anterior (2018-19) ja havia assolit l’ascens amb el Bilbao.

Larsen, amb poc protagonisme a l’ACB aquesta temporada a Vigo, ha tornat a la seva lliga i el primer dia ja haurà de fer front a Marc Gasol: 17,3 punts, 11,7 rebots i 2,7 assistències en els seus tres primers partits. El danès va acabar el curs passat amb 13,7 punts i 5,1 rebots essent el tercer jugador més valorat.

La temporada anterior (2019-20) sota les ordres de Marco, va ser la de la seva eclosió. L’exentrenador del Girona considera que a la LEB Or és un pivot diferencial. “Per a l’ACB li falta alçada però amb nosaltres podia jugar de quatre i de cinc i en atac té molt bon tir i sap jugar de cares; en defensa li costa més quan es troba jugadors ràpids. Si em preguntes si pot frenar Marc Gasol, la resposta és clara, ningú ho pot fer a la categoria. Això no vol dir que no acabi essent determinant pel seu equip al final de la lliga.” A Palència (14,2 punts i 6,3 rebots) l’afició el va votar com el millor pivot de la història. El Girona, amb la recomanació de Marco, el va intentar fitxar aquell estiu però l’oferta del Breogán va ser millor. “L’Estudiantes té ara la mateixa parella que teníem nosaltres a Palència, Dos Anjos (2m18) i Larsen; crec que poden jugar junts perfectament.”

Lògicament l’èxit o el fracàs de l’Estudiantes no passarà només per les mans de Larsen. El currículum d’alguns jugadors és formidable, començant probablement per Edwin Jackson, exescorta del Barça, amb experiència a l’Eurolliga i un gran anotador tota la vida. Un altre veterà és Javier Beirán, campió del món el 2019 al costat de Marc Gasol. Nacho Martín, un altre jugador que ha viscut mil i una batalles, és de fet també membre de la casa gran del Girona ja que forma part del seu equip oficial de 3x3.

Actors principals

Tot i que és un equip amb grans noms els jugadors que estan traient les castanyes del foc són el base argentí Lucas Faggiano (11 punts i 3,9 assistències), que va arribar el curs passat a l’ACB de la mà de Marcelo Nicola a Guipúscoa i l’internacional montenegrí Nemanja Durisic (14,3 punts i 5,6 rebots).

PROTAGONISTA

Larsen és un pivot dominant a la LEB Or però ningú de la categoria pot frenar Marc Gasol
Carles Marco
exentrenador girona i palència
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)