Eurolliga

Perill sense tradició

Bàsquet. Eurolliga. El Barça, en plena ratxa, rep l’incòmode Mònaco, que fa una estrena notable després d’haver estat campió de l’Eurocopa

El Mònaco, en bàsquet, no crida gaire l’atenció per nom ni per tradició, però s’hi ha de parar compte. No en va, és setè en l’Eurolliga amb 14-13, aspira de valent al play-off i a la primera volta va plantar cara al Barça al principat monegasc (81-85 en la pròrroga) el dia que Brandon Davies va tocar el cel amb 27 punts i 37 de valoració. Mike James (16 punts) va ser el més productiu dels locals en un duel igualat, i va demostrar que és un dels bases més anotadors del continent. Els seus resultats, per tant, són de nivell en l’estrena en l’Eurolliga després d’haver estat campió de l’Eurocopa sorprenent l’Unics Kazan, un altre dels nouvinguts que, si no hi ha un gir radical, serà expulsat com els altres dos equips russos: el CSKA i el Zenit.

El Barça arriba a la cita pletòric després de vèncer dimarts el MoraBanc Andorra (107-88) en l’ACB, amb el lideratge europeu sota el braç (20-5) i el valor afegit que li dona el celebrat títol de copa.

El base francès Leo Westermann milita en el Mònaco després del seu pas fugaç pel Barça el curs passat. Hi va aterrar el gener procedent del Fenerbahçe per substituir Thomas Heurtel. La seva aportació va ser cada cop més testimonial.

Saras Jasikevicius, el tècnic del Barça, no es mossega la llengua respecte del cas dels equips russos: “L’Eurolliga ha de ser molt contundent amb el que passa a Ucraïna, i Catalunya i Espanya s’ho han d’agafar més seriosament.” En l’aspecte esportiu, subratlla les virtuts d’un rival que diu que ha millorat amb el canvi d’entrenador –al desembre, el serbi Sasa Obradovic pel montenegrí Zvezdan Mitrovic– i remarca que la nova situació el fa encara més perillós perquè, amb les baixes russes, tindrà més aspiracions: “Mike James domina la pilota i pren moltes decisions”, ha destacat Saras, que ha definit el rival com un “equip molt físic, anotador i amb talent. Tenen moltes possibilitats en atac”.

EL PROTAGONISTA

Eurolliga.
Jornada 28
Maccabi - Zenit
suspès
Unics Kazan - Asvel
suspès
Barça - AS Mònaco
21 h (DAZN)
Panathinaikòs - AX Milà
20 h
Bayern - Olympiacòs
20.45 h
CSKA - R. Madrid
suspès
Anadolu Efes - Fenerbahçe
18.30 h
Estrella Roja - Baskonia
19 h
Alba Berlín - Zalgiris
20 h
Catalunya i Espanya s’han d’agafar el conflicte bèl·lic més seriosament, perquè no sabem on pot arribar Putin
Saras Jasikevicius
L’Eurolliga ha de ser molt contundent amb el que passa a Ucraïna

Com quedarà tot si fan fora els equips russos?

La supressió temporal –l’Eurolliga diu que podrien ser readmesos en cas de treva però molts jugadors i tècnics de fora ja han abandonat el país– dels tres equips russos provocarà canvis en la classificació i genera expectatives, ja que tant el CSKA de Moscou, com el Zenit de Sant Petersburg i l’Unics Kazan estan entre els vuit primers i jugarien pel títol. El Barça continuarà primer amb 17-4 i el Madrid, segon amb 16-5, però veuran reduït el seu marge, ja que presentaven bons números en els enfrontaments contra els russos. El Barça duia un 3-1 i el Madrid, un 4-1. L’AX Milà seria tercer amb 15-6 i el quart, l’Olympiacòs amb 14-7, quan en la situació de sortida era a 5 triomfs dels blaugrana. El Baskonia, en canvi, veu llum i alimenta (12è amb 7-15) les possibilitats d’accedir al play-off perquè tenia un 0-4. El Mònaco, per la seva banda, baixa del setè al vuitè lloc i perd quatre victòries: 4-1.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)