Eurolliga

Tot està per fer i... ?

L’Spar Girona no té res a fer en el primer partit dels quarts de final de l’Eurolliga a Salamanca i dimecres que ve a Fontajau ha de superar l’Avenida si vol forçar el desempat

Sense defensa (48 punts en el descans) ni encert, l’Uni no ofereix la seva versió

Avenida 77 Spar Girona 63

PERFUMERÍAS AVENIDA:Copper (9), Cazorla (13), Domínguez (12), Hof (9), Samuelson (11) –cinc inicial–; Rodríguez (13), Vilaró, Alarie (4) i Fasoula (6). 22/45 de 2, 8/19 triples (3 Samuelson, 2 Domínguez i Rodríguez i 1 Cazorla), 9/12 tirs lliures, 36 rebots (8 Domínguez), 13 assistències (3 Domínguez) i 86 de valoració (16 Domínguez).SPAR GIRONA:Palau (4), Eldebrink (7), Burke (4), Gardner (10), Reisingerová (12) –cinc inicial–; Drammeh (2), Mendy (2), Araújo (2), Flores (8) i Labuckiene (12). 21/40 de 2, 2/19 triples (Eldebrink i Reisingerová), 15/17 tirs lliures, 36 rebots (7 Labuckiene), 7 assistències (4 Palau) i 59 de valoració (17 Labuckiene).PARCIALS:19-12, 29-21 (48-33), 18-16 (66-49) i 11-14 (77-63).

L’Spar Girona ha jugat tres partits de quarts de final de l’Eurolliga, tots tres al Würzburg de Salamanca contra l’Avenida. I els ha perdut tots tres, els dos de la bombolla de fa quasi un any i el d’ahir, en una eliminatòria que en lloc de ser d’anada i tornada és al millor de tres i, per tant, l’Uni pot forçar el desempat dimecres que ve a Fontajau per al dissabte 19, que tornaria a ser a Castella. I tot perquè difícilment l’equip gironí mostrarà una versió tan allunyada del seu potencial en una segona i, esperem, tercera entrega. Els 48 encaixats en el descans fan mal, com veure’s 20 avall en el segon quart (41-21 Copper a 3:34 per a la mitja part). O el cop que s’endú Mendy al final del tercer quart (66-49) després que Gardner fes el 55-45. També serà difícil que l’equip gironí es mostri tan erràtic en el tir exterior (2/19 triples) i, encara més, que Samuelson forci tres faltes en atac a Burke en el duel que havia de ser el desequilibrant. I ho va ser, amb la màxima anotadora de les vermelles en l’Eurolliga amb 3 faltes abans del descans i 4 a l’inici de l’últim quart després de fer el 66-53.

Un miratge

El 0-2 d’Eldebrink a passada de Palau en jugada de fons és l’únic avantatge de l’Spar Girona, que a l’inici plantejava un partit a ritme baix. Fins que dos triples seguits de Karlie Samuelson (11-4) i la segona de Reisingerová deixaven la zona per a Hof: 15-4 a 4:41. Entre Copper i Domínguez després de recuperació ampliaven el marge (19-6) i només entre Labuckiene, Araújo de tir lliure i la recuperació de Mendy en la posterior pressió permetien a l’alera ajustar el marcador abans d’acabar el quart (19-12). Un miratge.

Sílvia Domínguez tenia el partit a les seves mans en el segon quart abans que aparegués la segona unitat local, amb 5 punts seguits de Leo Rodríguez i 6 de Fassoula, que sortia d’una lesió al peu (33-19). El tercer triple de Samuelson després de la màxima de 20 (44-25) i era Labuckiene, superada al darrere, qui maquillava el marcador en el descans (48-33).

El ritme en el tercer quart era el que hauria volgut l’Spar a l’inici i a l’Avenida li convenia llavors. Domínguez i Copper aguantaven el tipus (53-39) amb l’Uni negat de lluny i, mentre Mendy fallava la transició per baixar de 10 (57-47), Cazorla de 6,75 m recuperava la quinzena (62-47) i, després, deixava la francesa al terra en un atac en què Leo Rodríguez tancava el tercer quart amb un altre triple (65-49) i el tir lliure de la tècnica a la banqueta gironina (66-49) que convertien l’últim quart en un tràmit. Per veure fins i tot tres segons per la falta de confiança en el tir exterior, primer, i que fos Reisingerová a menys de tres minuts qui fes el primer triple vermell en el setzè intent i Eldebrink, el segon en el divuitè (75-61).

LES CLAUS DEL PARTIT

4
faltes
duia Burke, màxima anotadora de l’Uni a Europa (18) a 8:53 per acabar, tres en atac.
Primer partit quarts
1 Avenida - Spar Girona 77 - 63
2 USK Praga - Famila Schio 72 - 70
3 Fenerbahçe - TTT Riga 77 - 56
4 Sopron - BLMA 60 - 42
Segon partit quarts
1 Spar Girona - Avenida 20.15 h (dia 16)