Lliga femenina

Doble ració de vitamines

Bàsquet. L’Spar Girona rep avui el Promete i diumenge el Movistar, dos partits idonis per girar full dels disgustos a Europa i en la copa

La copa i l’Eurolliga ja són història. L’Spar Girona s’ha d’aferrar a l’únic títol que podria celebrar a final de temporada, la lliga, i té una doble ocasió per girar full aquesta setmana amb les visites de dues víctimes teòricament propícies a Fontajau: el Campus Promete (avui, 20 h) i el Movistar (diumenge, 18 h). Amb el Promete hi ha un compte pendent. El del partit de la primera volta (68-46). Les jugadores de César Aneas van escombrar de la pista les gironines i al final del partit el mateix Alfred Julbe va haver de demanar perdó a l’afició.

La segona entrenadora de l’equip, Laura Antoja, admet que les jugadores tenen marcat aquell partit i que no volen repetir una experiència com aquella: “Ha estat una setmana difícil per a nosaltres però juguem a casa i no tenim excuses. Hem d’anar pel partit amb bona actitud, intensitat i concentració, si no sabem que és un equip que ens pot fer mal.” Antoja admet que hi podria haver alguna baixa per l’esforç efectuat en les eliminatòries de l’Eurolliga i en els tres partits de la copa a València.

Els perills del rival

“No podem deixar que els dubtes, el cansament o el desànim ens superin, i és cert que hauríem necessitat més dies per recuperar-nos però sabem que cada partit és important i haurem d’anar per feina”, precisa Antoja, que demana agressivitat a les seves jugadores contra un rival que té les seves pròpies armes. “Tenen un gran arsenal de tiradores, començant per Estebas i seguint per Nogic i Burani. A dins Diarra i Geldof també fan feina i no sabem si podrà reaparèixer la base Lahuerta.”

Tot i que sembla impossible assaltar el primer lloc de la fase regular, que manté l’Avenida (22-1), les jugadores de Julbe no poden permetre’s cap més error si volen acabar atrapant el València i guanyar el factor pista en una hipotètica semifinal contra les de Rubén Burgos, que podria significar també l’accés a l’Eurolliga 2022/23. L’Uni necessita guanyar els quatre partits que té pendents per igualar el balanç actual del València (22-4).

LA PRÈVIA

No hem passat una bona setmana però hem de superar els dubtes, el cansament i el desànim per les últimes derrotes
Cada partit és important i el que toca contra el Promete és anar a totes
Laura Antoja
segona entrenadora Uni
Patrocini

Ayuso progressa adequadament

Un dels referents del Promete és la jugadora de Barcelona Aina Ayuso (1999), que s’ha convertit en l’extensió d’Aneas a la pista, un rol que abans havia exercit Laia Flores. Després d’una temporada discreta a Saragossa, la base internacional està jugant més de 31 minuts per partit (8,8 punts, 4 assistències i 4,1 rebots) i només li falta millorar el seu percentatge en el triple (24 per cent) per confirmar-se com la jugadora que fa unes temporades l’Uni Girona va tenir lligada com a relleu de Núria Martínez.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)