Lliga femenina

Qui dia passa any empeny

Bàsquet. L’Spar Girona, amb quatre baixes, supera l’Estudiantes i signa el cinquè triomf consecutiu en la lliga tot i fer un dels pitjors partits del curs

Spar Girona 51 Estudiantes 42

SPAR GIRONA:Palau (6), Araújo, Flores (4), Burke (15), Reisingerová (24) –cinc inicial–; Mendy, López i Labuckiene (2). 17/40 de 2, 2/19 triples (Reisingerová i Burke), 11/19 tirs lliures, 39 rebots (11 Araújo), 10 assistències (4 Palau) i 61 de valoració (27 Reisingerová).MOVISTAR ESTUDIANTES:Fingall (2), Gretter (2), Espín (8), Diallo (2), Carter (18) –cinc inicial–; Llorente (2), Conde () i de Santiago (8). 12/37 de 2, 4/19 triples (3 Carter i 1 Espín), 6/7 tirs lliures, 32 rebots (8 Fingall), 7 assistències i 24 de valoració (11 Carter).PARCIALS:12-7, 7-15 (19-22), 20-9 (39-31) i 12-11 (51-42).

Cinquè triomf seguit per a l’Spar Girona en la lliga, en un dels pitjors partits del curs a Fontajau, per la coincidència de la voràgine de partits de l’Uni amb un nou positiu per covid-19, d’una banda, i una altra baixa, de Binta Drammeh, que s’afegia a les d’Eldebrink i Gardner, de l’altra. La tiradora sueca difícilment tornarà a jugar, mentre que la nord-americana, com l’altra sueca (Drammeh té una sobrecàrrega al tendó d’Aquil·les), com més temps pugui estar sense jugar, millor. Una equació complicada amb partits cada dos per tres fins al cap de setmana de Sant Jordi.

“És dels més dolents segur”, deia Alfred Julbe sobre el partit que havia fet l’Uni, que des que va perdre a Gran Canària no depèn de si mateix per acabar segon i tenir el factor pista en una hipotètica semifinal contra el València, que el curs passat ja el va deixar fora de la final per primer cop des del 2015. I per tenir la tornada a Fontajau l’Spar ha d’esperar que les taronja ensopeguin i no fallar, ni contra l’Avenida a casa Divendres Sant, amb les castellanes havent disputat la final a quatre de l’Eurolliga a Istanbul el cap de setmana i passant per la Seu 48 hores abans que per Girona.

Dolent

Les 2.467 persones que eren a Fontajau es podien esperar una exhibició com la dels quarts de final de copa, quan l’Uni superava l’Estudiantes (89-41), veient l’inici de partit: 8-0 amb dues cistelles de Reisingerová i dues de Palau. Carter feia la primera cistella en joc visitant a 4:17 per acabar el quart (10-4) i el primer triple, a 1:20 (10-7), amb els dos equips ja sense encert: 12-7 amb 8 punts de Reisingerová, que amb la segona en el segon quart no anotaria fins al tercer, quan sumaria 13 dels 19 de l’Uni, inclòs el primer triple local, en el catorzè intent (35-27).

Les vermelles les havien vist quadrades en el segon quart, amb les visitants al davant després de tècnica a Julbe (15-19) i Burke fent l’única cistella en joc local a 1:19 per al descans. I al contraatac. L’alera pivot, jugant al perímetre quasi tot el partit, era l’autora del segon triple gironí, a 1:11 per acabar (51-39) i després d’haver completat un 9-0 que decidia el resultat a 2:53 del final (48-37).

Les baixes són totes diferents. Però per la meva manera d’entrenar, ho hem de fer bé i per quòrum no es pot
Alfred Julbe
És un mal partit. Correcte en defensa i cal destacar l’esforç, però és un partit lleig i poc fluid, i no només pel desencert

Onyenwere, positiu per covid-19

Michaela Onyenwere és la jugadora que no era a Fontajau pel positiu anunciat per l’Uni en un comunicat, en què s’assegurava que la jugadora es troba bé i que segueix els protocols establerts. L’Spar Girona ja va tenir quatre positius al gener i, després del partit a Bembibre (22 de gener, amb Palau i Reisingerová ja amb símptomes), un segon brot afectava els vestidors gironins i sobretot Alfred Julbe, que es perdria dos partits d’Eurolliga que dirigiria Laura Antoja.