Lliga femenina

L’Spar Girona completa la setmana fantàstica a Gernika (75-82)

L’Spar Girona, sense Rebekah Gardner –l’Uni anunciava un positiu per Covid-19 al migdia–, ha sumat el quart triomf en set dies a la pista del Gernika, que aspirava a acabar setè i evitar d’aquesta manera l’Avenida en els quarts de final, que comencen aquest cap de setmana mateix. L’equip gironí en canvi perdia les opcions de ser segon amb la derrota a Saragossa abans de la seqüència de partits dels darrers dies entre els quals destaca el triomf de Divendres Sant contra l’equip de Salamanca, però arriba fi a la lluita pel títol sobretot en un dels aspectes que ha anat més coix aquesta temporada, el llançament exterior (10/19 de 6,75 m) sobretot fins al tercer quart (10/15).

5 punts seguits de Drammeh (17-19, triple a tauler de la sueca) permetien les visitants tancar un elèctric primer quart per davant tot i veure’s 6 avall dos cops (13-7 i 15-9). Mendy en la jugada del salt inicial a passada de Palau obria el ball i hi posava dos triples (2-5 i 15-12), amb els àrbitres deixant fer (4 faltes, 2-2) i 4 pèrdues de l’Uni, que rebia 5 punts després d’ofensiu (5-5 Higgs de 6,75 m i 17-14 Ginzo).

Drammeh amb 5 punts més (17-22 de tres i 21-26 assistida per Flores sense mirar) i Araújo amb 4 disparaven la diferència a l’inici del segon quart (21-28 a 7:23, temps mort local). Buch i els triples de Silva –de 8 metres fent saltar Palau en la finta– i Higgs ajustaven el marcador (29-30) però entre Reisingerová abans de cometre la segona –les dues en atac– i els triples d’Araújo i Burke (33-40) les grogues marxaven al descans amb la màxima 35-43 amb els tirs lliures de Flores (3/4), la única jugadora en passar per 4,6 m en la primera meitat.

Drammeh de dos i de tres ampliava la diferència a l’inici del tercer quart, que malgrat el triple de Rosó s’enfilava a la quinzena amb Burke anotant de 6,75 m i assistint Reisingerová (38-53). Mendy de tres feia el 40-56 a 5:21 (temps mort local) amb 9/13 de les grogues de lluny i Araújo mantenia la tendència amb el desè triple i un contraatac (40-61). Només dos triples de Silva, l’últim de quasi mig camp sobre la botzina, mantenien les opcions morades a l’acabar el tercer quart (52-65).

El triple de Brcaninovic a l’inici de l’últim quart (55-65) animava Maloste i forçava el primer temps mort d’Alfred Julbe a 7:47 per acabar i 3 segons de possessió. Ginzo baixava de la barrera psicològica però Araújo la trencava després de fora cap a dins i Mendy a passada de Palau per recuperar la tranquil·litat (57-69) i que Flores, amb les locals mossegant, decidís a l’últim minut amb entrada (70-79) i tirs lliures (75-82).