Eurocopa

Sorpresa majúscula: la Penya queda eliminada (73-79)

El Ratiopharm Ulm ha sabut portar el partit igualat i la pressió ha ofegat al Joventut

La Penya ha quedat eliminada per sorpresa tot i ser el millor equip de la fase prèvia i ha quedat eliminada per un Ratiopharm Ulm (73-79) que ha sabut jugar el partit, portar-lo en un final igualat on la pressió s’ha menjat els de Carles Duran.

El matx ha començat amb Willis com a motor però ràpidament el nord-americà ha comès la segona falta personal i això ha obligat a Carles Duran a situar el jove Maronka tenint en compte que Brodziansky està lesionat. L’hongarès no ha tingut el dia amb un -7 de valoració i s’ha hagut d’apostar per situar Parra de pivot. L’encert de Blossomgame i de Christon ha posat amb molts problemes la defensa verd-i-negra. A més, un dels problemes del Joventut ha tornat a ser, igual com el partit contra el Manresa i contra el Burgos, el rebot defensiu perquè el Ratiopharm Ulm ha tingut massa segones opcions. A més, tot i que la Penya ha arribat a dominar de sis punts (24-18) el percentatge d’encert en triples ha estat nefast (1/13). Al descans, tot obert (35-32).

Al tercer quart un triple de Parra ha donat el màxim avantatge del partit (44-36). Però els alemanys han tornat dins el matx amb un 2+1 de Blossomgame (44-42). El mateix nord-americà amb un triple ha capgirat el marcador (46-47). El matx ha entrat en una fase d’igualtat on Blossomgame ha posat pressió amb un triple a 2:25 minuts pel final (63-65). Herkenhoff ho ha posat encar amés difícil amb un 2+1 (63-68) a 1:43 el final. Una cistella Christon i dos tirs liures han sentenciat (63-72). Al final una ratxa de triples ha fet creure en el miracle (73-76 a 23 segons pel final) però la reacció ha arribat tard