Lliga femenina

Alerta covid al Gasca

Bàsquet. L’Spar Girona, amb tres baixes al perímetre, obre els quarts de final a la pista de l’IDK (12 h)

El curs 2021/22 de l’Spar Girona, definit des de diversos estaments del mateix club com un autèntic Dragon Khan, té un dels seus punts d’inflexió en els dos brots que van afectar la plantilla a principi d’any i que van obligar a ajornar, entre d’altres, els partits d’Eurolliga a Fontajau contra el Landes –la posterior desfeta el 23-F deixava l’equip sense quarts de final i la invasió russa a Ucraïna l’endemà obria les portes a una eliminatòria amb l’Avenida– i el Kursk l’última setmana de gener. Superats els efectes de la variant òmicron sobre el conjunt d’una societat que ahir va viure la primera festa de masses sense restriccions, la plantilla gironina té dos positius detectats aquesta setmana que deixen un cop més en quadre l’equip d’Alfred Julbe per al partit d’anada dels quarts a Sant Sebastià (12 h, @BaloncestoESP), amb la tornada dijous a Fontajau.

Dimarts va caure Rebekah Gardner, quan tot just havia disputat un partit –avui fa una setmana a Lugo– des de la final de copa (10 punts en 15 minuts). I abans-d’ahir va ser Binta Drammeh –són les dues que falten a la foto de les jugadores al vestidor amb les roses de Sant Jordi– la protagonista del segon positiu anunciat pel club. Hi ha, a més, la por que no siguin els últims, amb jugadores que no es troben del tot bé i van donar negatiu en els tests previs. Onyenwere ja és als EUA i Eldebrink encara no ha complert el mes de baixa que s’estima que necessita per reaparèixer de la lesió.

El Guipúscoa, sisè, ha igualat la seva millor posició en la lliga i mai fins ara ha superat els quarts de final del play-off, una barrera innegociable per a les aspiracions de l’Uni per aspirar a l’Eurolliga del curs que ve, sabent que arribar a la final li garanteix el lloc i quedar-se a semifinals li permetria, encara que fos amb prèvia, jugar la màxima competició continental per cinquè cop, el quart seguit.

“La base important i jugadora de referència no va jugar per lumbàlgia. Estan en un bon moment però el play-off és el play-off i no tenen res a perdre, menys en una eliminatòria de dos dies, i jugaran al cent per cent”, diu Laura Antoja sobre el rival, a qui van superar 72-87 amb Onyenwere i Eldebrink liderant el 0-9 inicial que va marcar el partit entre el primer i el segon duel dels quarts de final de l’Eurolliga, amb la base neerlandesa Laura Cornelius absent aquell dia. L’equip basc, que en el 80-70 a Fontajau va lligar un parcial de 0-11 en el segon quart o de 2-10 entre el final del tercer i l’inici de l’últim (76-68 a 2:05 després d’una màxima de 24, 62-38) és un corcó, amb Mariam Coulibaly (1,92 m, 1997) de referent a dins. La maliana és la quarta de la lliga en punts (15,3) per sobre de Burke (15,1) i Gardner (14,8), sisena en rebots (8) i segona en valoració (19,1) seguida de Gardner (18,4) i Burke (18). Azu Muguruza ha estat escollida millor entrenadora de la lliga aquest curs, amb l’IDK establint el seu rècord de victòries (17) i caient en els quarts de la copa contra l’Avenida (60-56) amb 19 punts, 8 rebots i 31 de valoració de Lauren Cox, l’altra referent a dins.

LA PRÈVIA

Aspirem a un títol i un objectiu del club: classificar-nos per a l’Eurolliga; la gent està mentalitzada de la importància d’aquests partits
Independentment de les circumstàncies hem d’encaminar l’eliminatòria; elles no tenen res a perdre
Laura Antoja
Patrocini

Irati Etxarri, a punt per jugar a Saragossa

L’alera pivot navarresa, la millor jugadora estatal de la lliga, és la gran esperança del Cadí, que des que la seva jugadora franquícia es va torçar el turmell en el primer partit després de la copa (80-65 amb el Tenerife) ha enllaçat quatre derrotes en quatre partits sense Etxarri. L’equip de Bernat Canut ja tenia assegurada la quarta plaça i té el factor pista favorable en l’eliminatòria contra el Casademont, l’últim equip que ha guanyat l’Spar Girona (72-64) i que s’obre aquesta tarda (18.30 h, CanalFEB.tv). L’Estudiantes- València és el quart de final del mateix costat del quadre que l’Uni i té l’anada aquesta tarda al WiZink Center i, l’altre és el que enfronta l’Avenida i el Gernika, primer contra vuitè (72-56 en la semifinal de copa).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)