Més bàsquet

Els ‘7 magnífics’ catalans

Bàsquet. El Barça, el Joventut i el Manresa tornen a coincidir en un ‘play-off’ després de tres temporades, on també són l’Uni i el Cadí en la Lliga Femenina i el Lleida i el Girona en la LEB Or

El bàsquet català és l’enveja del bàsquet espanyol. Aquest cap de setmana es va confirmar que, a falta de quatre jornades per acabar la lliga regular, el Barça, la Penya i el Baxi Manresa seran als quarts de final de l’ACB. Des del curs 2018/19, amb Joan Peñarroya a la banqueta, que els manresans no eren en la lluita pel títol. I va ser en l’última jornada. Que es classifiquin tots tres amb tant temps d’antelació és una cosa que ens hauríem de remuntar dècades enrere per veure-ho. A més, els tres catalans van coincidir en la copa després de 17 temporades d’absència tots tres junts (2004). Però és que el trident màgic ACB no està sol. La temporada que estan fent l’Spar Uni Girona i el Cadí la Seu també és impressionant. Dijous poden assolir el seu bitllet per a les semifinals perquè les gironines tenen un coixí de +5 –han de jugar a Fontajau i han recuperat Gardner i Drammeh– de la pista del Gipúscoa, mentre que el Cadí la Seu tindrà un +18 en la tornada al Palau contra el Saragossa. Els dos equips catalans també van ser a la copa de la Reina. Per acabar, en la LEB Or estem vivint una situació insòlita. L’ICG Força Lleida, que el curs passat va perdre la categoria i la va recuperar als despatxos amb un acord amb el Barça i el Cornellà, és la revelació de la lliga. Gerard Encuentra, tècnic de moda, ha fet que Barris Nord torni a ser una festa i que ja tinguin el factor pista en quarts. Només faltava que el Bàsquet Girona, que va encadenar set derrotes seguides, hagi guanyat 13 dels últims 15 partits i hagi passat del descens al play-off matemàtic a quatre jornades per al final. Lleida (Barris Nord) i Girona (Fontajau) volen ser la seu de la Final Four per intentar el somni de l’ACB a casa.

LES DADES

17
anys
feia que el Barça, la Penya i el Manresa no coincidien en una copa del Rei (2004).
6
tècnics
catalans (Duran, Martínez, Canut, Julbe, Encuentra i Sargatal). L’únic que no ho és, Jasikevicius.
16,08
de valoració
d’Irati Etxarri, estrella del Cadí, la millor jugadora estatal de la Lliga Femenina.

El Barça puja a l’elit i el Prat vol salvar-se

Els dos extrems ara mateix del bàsquet català són el Barça CBS i el Prat Joventut. Les blaugrana, dirigides per Isaac Fernández, van aconseguir l’ascens a l’elit en la Lliga Femenina molt abans d’acabar la lliga regular de la Lliga Femenina Challenge i seran el curs vinent amb l’Uni i el Cadí la Seu a l’elit. En la LEB Or, el Prat Joventut, el vinculat de la Penya, té quatre jornades per certificar la seva permanència. Ara mateix té un triomf d’avantatge respecte al descens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)