Lliga femenina

O caixa o faixa

L’Spar Girona es juga a Fontajau (20 h, @BaloncestoESP) l’accés a la semifinal de la lliga, amb els 5 punts de marge d’error assolits amb set jugadores diumenge a Sant Sebastià

Gardner i Drammeh tornen a l’equip

L’Spar Girona - IDK Euskotren podria ser l’últim partit de la temporada per a l’Uni si l’equip gironí perd avui (20 h, @BaloncestoESP) de més de cinc.

Poca broma, perquè l’eliminació als quarts de final de la lliga suposaria l’adeu a l’Eurolliga de la temporada que ve. També la pitjor classificació del club des del 2014, quan la victòria del Rivas –campió d’aquella lliga– a Girona (59-63) combinada amb el tan sorprenent com sospitós 75-76 de l’Avenida contra el Bembibre deixava l’equip d’Anna Caula fora del play-off que jugaven els quatre primers. Va ser l’últim partit de l’actual secretària general de l’Esport a la banqueta de l’Uni, posant punt final a cinc temporades i mitja al primer equip. Aquella derrota de l’equip de Salamanca es pot considerar la gènesi d’una rivalitat que entraria en una altra dimensió el curs següent, amb la primera lliga de l’Uni. El club havia acabat tercer els dos anys anteriors i, en els dos primers a la categoria, era cinquè; la pitjor posició amb què ha acabat i que repetirà si cau eliminat avui. Això, si l’Estudiantes no guanya també a València, perquè aquesta doble sorpresa deixaria l’Spar sisè. Si els dos principals candidats a impedir que l’Avenida renovi el títol superen el que hauria de ser un tràmit, es trobaran diumenge a Fontajau en la reedició de la semifinal de la copa aquest curs (59-67 per a l’Uni) i la del play-off de fa un any, també amb la tornada al País Valencià (64-73 i 74-87).

Crida

“És una raó prou important per demanar un esforç a la gent”, diu Laura Antoja, en la crida que fa a l’afició. “5 punts no són suficients per a res que no sigui plantejar-te el partit a guanyar, i és un rival que ens demostra que no ens ho posa fàcil. S’ha de jugar al 300 %, sabent què ens hi juguem i contra qui”, argumenta l’assistent d’Alfred Julbe sobre el rival, sempre incòmode en els antecedents malgrat que siguin tots favorables, 3-0 aquest curs: 80-70, 72-87 i 56-61.

“Són una molt bona plantilla i vam rebaixar molt la seva puntuació. La manca de rotació no ens va permetre posar el ritme ofensiu que ens agrada. Amb dues jugadores més podem aconseguir un atac més agradable i sobretot mantenir la gran defensa que vam fer”, indica Antoja sobre l’equip basc, a qui van deixar molt lluny dels seus 70 punts habituals malgrat els de Laura Cornelius de fora cap a dins i els de Mariam Coulibaly en segones opcions, 15 cadascuna. Per a l’equip gironí, Burke i Mendy van tornar a ser la principal font de producció (19). “Quan ha tingut l’oportunitat l’ha aprofitada, està fent una gran defensa i en atac està aprofitant la seva capacitat anotadora”, afirma Antoja sobre l’escorta francesa, de qui reconeix la dificultat que van tenir per encaixar-la en els sistemes quan va arribar per Nadal. Sobre Gardner i Drammeh, baixa per covid-19 diumenge i que avui tornen, diu que s’entrenen amb normalitat en sessions que són més aviat tàctiques i per recuperar sensacions: “Tenen ganes d’estar bé i participar”.

LA PRÈVIA

5 punts no són suficients per a res que no sigui plantejar-te el partit a guanyar. S’ha de jugar al 300%
Laura Antoja
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)