Lliga femenina

La unió no ha fet la força

Bàsquet. El GEiEG lamenta el trencament del projecte conjunt amb l’Uni i acusa Julbe i el club de Lliga Femenina de difondre falsedats sobre la cessió de jugadores d’un equip a l’altre

El cap de la secció de bàsquet del GEiEG, Carles Surís, explica els motius pels quals, segons el club, s’ha acabat esquerdant l’acord amb l’Uni per compartir els catorze equips de formació. En l’arrel del trencament final no hi ha només problemes de coordinació en la base, sinó en la situació que ha provocat aquesta temporada l’allau de baixes del primer equip, dirigit per Alfred Julbe. El GEiEG considera que algunes declaracions del mateix entrenador o les fetes des del club han acabat esquerdant la confiança entre les dues entitats. “Hi ha un moment arran de la covid i les lesions en què l’equip de Lliga Femenina es queda amb molt poques jugadores i és quan Julbe es queixa que el GEiEG no vol deixar-los cap jugadora; de fet, Faustine Parra, que és l’única que tenim vinculada. Això és una falsedat que s’ha anat repetint, que nosaltres no volem deixar jugadores, però és que no podíem”, diu Surís. El context sobre aquest problema també és rellevant. A principi de temporada, el GEiEG i l’Uni separen definitivament els equips sèniors, però Parra continua com a única jugadora vinculada de l’Uni. La de Tolosa també és una peça fonamental en la Lliga Femenina 2. “Era una situació que es podia arreglar i que ells no han volgut mai plantejar, reforçar l’equip de Lliga Femenina 2 amb alguna jugadora vinculada més que pogués entrenar-se amb el primer equip i jugar i reforçar-nos també a nosaltres, però al final resulta que tota la culpa és nostra perquè una jugadora que vam fitxar nosaltres no podia anar als seus entrenaments i als seus partits.”

Surís també lamenta que Julbe no hagi volgut ni tan sols reunir-se amb l’entrenador del GEiEG, Bernat Vivolas, per parlar de les necessitats dels dos equips. També considera que el salt al primer equip de Júlia Soler i Iho López es podria haver gestionat d’una altra manera. “En tot cas va ser una decisió seva.”

Respecte a la situació en què queda el GEiEG, el cap del bàsquet grupista parla clar: “Totes les places de preferent de totes les categories són per al GEiEG i així ens ho ha confirmat la federació.” Admet, això també, que els pares estan “inquiets” per si es troben en la situació d’haver d’escollir.

Els dos clubs admeten que han estat incapaços d’acordar un comunicat conjunt per explicar el trencament després que la presentació del projecte es fes el 2015 amb els presidents rodejats de polítics i representants del bàsquet del territori.

“El nostre model sabem quin és, el defensem i molta gent de fora el valora perquè costa trobar a Girona tantes jugadores com a Barcelona. Tenim uns valors que tots els entrenadors coneixen des que entren a la casa i les aspiracions esportives són ben conegudes, arribar tan amunt com sigui possible en l’esport amateur. Si l’equip hagués pujat a Lliga Challenge, la plantilla i les jugadores s’haurien guanyat el dret a jugar-la”, diu Surís, que en les últimes reunions amb el director esportiu de l’Uni, Pere Puig, ja donava per fet que “ells” volien seguir una altra línia.

El cant del cigne

L’últim episodi d’un equip anomenat GEiEG Uni tindrà lloc a Huelva (1-7 de maig) en la fase de grups del campionat d’Espanya júnior. L’equip ha quedat enquadrat en el grup A amb l’Islas Canarias,l’Ensino i el Promete.

S’ha repetit una mentida que ha fet mal, que el GEiEG no volia deixar jugadores a l’Uni
Carles Surís
Cap de la secció de bàsquet del GEiEG
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)