Lliga femenina

L’Spar Girona supera el Guipúscoa sense despentinar-se (67-54)

L’Spar Girona disputarà la semifinal de la lliga femenina per setè cop seguit, amb el parèntesi de la pandèmia entremig, després d’eliminar el Guipúscoa. Les locals, molt actives al darrere amb Gardner i Drammeh de nou en la rotació, deixaven l’eliminatòria encarrilada al segon quart, quan només Cvitkovic sumava per a les visitants des del 8-7 (triple de Cornelius) fins el 34-14 (Flores a passada de Palau).

Mendy i quatre més

Mendy a 3:32 amb addicional anotava el seu setà punt (11-7) just quan Julbe havia fet sortir Flores, Gardner i Labuckiene amb l’Uni erràtic en atac (4/15 tirs de camp amb 0/6 triples) però bé al darrere: 3 recuperacions i 10-6 rebots. Cornelius havia fet l’únic triple del partit (8-7 a 5:03) i quan Drammeh substituïa Mendy Cvitkovic cometia antiesportiva després que Araújo li pispés la possessió (13-7 a 2:08, temps mort visitant). La croata de tres feia el 15-10, però Burke al contraatac seguia penalitzant les pèrdues del conjunt basc (6) amb el 18-10 que tancava el primer quart.

Adeu

Gardner al vuitè intent de l’Spar anotava el primer triple local (25-12) i Labuckiene engreixava el parcial de 9-2 (27-12) amb què s’arribava a la vintena en l’eliminatòria, a 7:31 per la mitja part. Mendy a 4:45 i quan feia 23 segons que havia tornat clavava el triple que forçava Azu Muguruza a aturar-ho (32-14), amb Cvitkovic havent anotat els últims 7 punts visitants des del triple de Cornelius. Les assistències de Palau a Flores (34-14) i a Burke (36-18) al contraatac i Reisingerová a la pintura (38-18) encarrilaven l’eliminatòria abans de la pausa. (38-20 Coulibaly de 4,6 m).

Resolt

La tercera d’Araújo en atac en un contraatac a 6 i mig, quan a Labuckiene feia poc que n’hi havien assenyalat una en un bloqueig despertava Fontajau, que amb el 42-24 gaudia de Palau (entrada per la dreta i d’esquena al cèrcol). Coulibaly (10 punts) tampoc s’escapava de la falta en atac. Resolt el duel, la següent cistella gironina era de Burke assistida per Gardner a l’últim minut del tercer quart (46-32).

El pa que s’hi dona

Flores a l’inici de l’últim quart feia el tercer triple de l’Spar en 16 intents (49-34) i Araújo al següent atac activava de nou la grada des de lluny (52-34), amb tap de Reisingerová a Coulibaly després i la quarta de la maliana per un cop involuntari a la txeca, que aprofitava l’assistència de Gardner per recuperar la vintena (54-34) en dos dels seus 12 punts a l’últim quart. Flores a tauler amb la defensora amagada darrera el bloqueig directe sumava el seu segon triple (63-44) en un tram final que una altra falta en atac a Araújo, a 3:37, recordava el pa que s’hi dona en l’arbitratge FEB, amb vista les semifinals i una hipotètica final.