Lliga femenina

Doblet català en semifinals

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Spar venç el Guipúscoa (67-54) i jugarà contra el València, i el Cadí es desfà del Casademont Saragossa tot i empatar (58-58) i s’enfrontarà al Perfumerías

El bàsquet català tindrà dos equips en les semifinals de la Lliga Femenina com en el curs 2018/19. En aquella ocasió, l’Spar va eliminar el Cadí la Seu en la semifinal i va ser campió. El conjunt gironí va confirmar ahir la classificació superant amb molta comoditat el Guipúscoa per 67-54 en el segon partit després d’haver vençut també a fora. Jugarà a partir de diumenge contra el València, que va apallissar l’Estudiantes (72-35). El Cadí, que duia 18 punts de marge de la pista del Casademont Saragossa, va empatar (58-58) i va fer valer l’avantatge. S’enfrontarà al Perfumerías Avenida, el vigent campió, que va vèncer el Lointek Gernika.

L’Spar Girona disputarà la semifinal per setè cop seguit, amb el parèntesi de la pandèmia entremig. Les locals, molt actives al darrere amb Gardner i Drammeh de nou en la rotació, van deixar l’eliminatòria encarrilada en el segon quart, quan només Cvitkovic va sumar per a les visitants des del 8-7 fins al 34-14. Mendy, Burke i Reisingerova, totes tres amb 12 punts, van ser les millors anotadores de l’equip d’Alfred Julbe.

Al Cadí, en canvi, li va tocar patir en un partit tort d’entrada en què les aragoneses van discutir seriosament l’eliminatòria marxant de 12 punts (12-24). L’equip de l’Alt Urgell no produïa en atac. A poc a poc, va començar a respirar: 21-24 en la mitja part. Les aragoneses van tornar a marxar de 8 en el tercer quart però el Cadí va reaccionar i va estar a punt de guanyar el partit, amb 4 punts en el darrer minut d’Etxarri i maquillant l’estadística de triples (5/19). Tunstull (14) i Raventós (13) van ser les màximes anotadores.