Lliga femenina

Hi ha vida i esperança

L’Spar Girona enllesteix la classificació per a la semifinal de la lliga femenina sense patir i demà passat ja rep el València en l’anada de la mateixa eliminatòria de fa un any

La tornada de Gardner i Drammeh permet recuperar l’estil

Spar Girona 67 IDK Euskotren 54

SPAR GIRONA:Palau (6), Mendy (12), Araújo (5), Burke (12), Reisingerová (12) –cinc inicial–; Drammeh, Flores (8), Gardner (8) i Labuckiene (4). 20/41 de 2, 5/20 triples (2 Flores i 1 Mendy, Araújo i Gardner), 12/14 tirs lliures, 40 rebots (9 Araújo), 18 assistències (6 Gardner) i 87 de valoració (18 Gardner).IDK EUSKOTREN:Cornelius (12), Cox (11), Díaz, Coulibaly (12), Brown (4) –cinc inicial–; Esnal, Soriano (2), Cvitkovic (7), España, Harden (6) i Niang. 16/43 de 2, 6/19 triples (2 Cornelius i Harden i 1 Cox i Cvitkovic), 4/4 tirs lliures, 30 rebots (8 Cvitkovic), 17 assistències (6 Díaz) i 56 de valoració (14 Cornelius).PARCIALS:18-10, 20-10 (38-20), 8-12 (46-32) i 21-22 (67-54).

L’Spar Girona afronta demà passat contra el València l’anada de la semifinal pel títol de lliga carregat de confiança pel triomf d’ahir contra el Guipúscoa, resolt a la primera meitat quan des del 8-7 (triple de Cornelius) només Cvitkovic, a qui l’Uni ja no va poder frenar diumenge, anotava els 7 punts visitants i el marcador ja reflectia el 34-14 (Flores al contraatac assistida per Palau). Tot perquè Alfred Julbe ja no afrontava el partit amb set, malgrat reconèixer que Binta Drammeh (0 punts i -3 en 12:57) havia demanat no sortir més i Rebekah Gardner (8 i 18, en 17:38) es trobés molt cansada.

Una hora i mitja de partit, complert en l’aspecte col·lectiu i amb poc desgast perquè, més enllà de les estadístiques de les dues jugadores que eren baixa en l’anada per covid-19, hi ha el respir que tenen la resta. I la possibilitat d’afrontar el partit amb la mateixa grapa al darrere que ha permès l’Spar, amb Alfred Julbe, mirar als ulls als millors d’Europa. I el València a dos partits o l’Avenida a tres s’afronta així. De cara.

L’any passat, el primer des del 2014 en què l’Uni no disputava la final –sempre amb l’asterisc que el 2020 la pandèmia impedeix que es disputin els play-off– l’equip arribava fos de l’eliminatòria d’Eurolliga amb l’Avenida, que a diferència d’aquest, va ser a doble partit a Salamanca –format bombolla– i després de la copa. I amb la moral al pou per la lesió de llarga durada de María Araújo en l’eliminatòria de quarts amb el Tenerife, resolta en l’anada (45-79) i amb molt males sensacions en la tornada (74-67). Haver superat tots els entrebancs del Dragon Khan que suposa l’exercici 2021/22 i afrontar l’eliminatòria amb el conjunt taronja en creixement fa que no només hi hagi vida, sinó una més que justificada esperança.

Ràpid

Eren dos quarts de deu quan l’Uni feia la volta d’honor, mentre l’IDK celebrava la seva excel·lent temporada. Els seus 4/4 tirs lliures demostren el tipus de partit que van fer, amb 18 pèrdues, 7 en el primer quart (18-10) quan Mendy liderava l’imprescindible bon inici gironí amb 7 punts (11-7, 2+1 a 3:32). Gardner al vuitè intent de l’Spar anotava el primer triple local (25-12) i Reisingerová a dins deixava la classificació al sac (38-18).

L’Uni només va anotar tres cistelles en el tercer quart, dues de Palau a l’inici (42-24) i Burke assistida per Gardner en l’últim minut (46-32) abans que, en l’últim, Reisingerová fes 10 punts (5/6 de dos) i Flores dos triples (49-34 i 63-44) i Araújo un (52-34), per acabar amb la vagoneta a dalt de tot de la muntanya d’emocions. “Agafem-nos fort”, que deia Laia Palau en una entrevista a aquest diari el Dia de la Dona.

ELS VESTIDORS

Estem contents per l’esforç del primer partit, per les circumstàncies, i avui per la defensa, molt maca i divertida. La gent en gaudeix
Falta el colofó, que és el triple; la segona meitat està condicionada per la proximitat del proper partit
Alfred Julbe
Patrocini

L’horari, pendent de Teledeporte

La televisió estatal escull la sèrie semifinal entre l’Spar Girona i el València per oferir-la mitjançant el seu canal esportiu, un fet que determina els horaris de diumenge a Fontajau i dijous a la Fonteta. A falta de confirmació oficial, el partit d’anada serà demà passat a les 20 h. Una elecció que topa frontalment amb el partit de la LEB Or entre el Bàsquet Girona –Marc Gasol, era a les llotges de peu de pista, amb altres companys com ara Vila, Jawara, Stürup o Vecvagars– i el Força Lleida, fixat per a aquest diumenge a les 19 h.

Pere Puig surt en defensa d’Alfred Julbe

Pere Puig, el director esportiu de l’Uni, sortia a la sala de premsa en defensa d’Alfred Julbe, com a reacció a les declaracions de Carles Surís a aquest diari i anunciant que el club emetrà un comunicat avui referent al trencament amb el GEiEG: “Trobem totalment injust que se l’acusi de la no renovació del conveni, per a nosaltres és un 10 i el podem jutjar pels resultats o per si es juga bé o no, però és molt injust acusar-lo de la no renovació del conveni”. Puig qualifica Julbe d’història vivia de l’Uni pel títol de copa i per les dues presències als quarts de l’Eurolliga i l’equipara a Roberto Íñiguez i Èric Surís, campions de lliga a Girona

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)