LEB Or

El Girona no falla a Alacant (67-75) i acaba quart

El Girona tanca amb victòria la fase regular de la LEB Or i s’assegura la quarta plaça, que el deixa a l’altre costat del quadre del play-off que l’Estudiantes. Partit complet i profitós per a l’equip gironí, que trenca la mala ratxa lluny de Fontajau i dijous obre els quarts a casa en el primer dels dos partits que té com a local en 48 hores.

Vecvagars des de 6,75 m a 4:16 per acabar el primer quart donava el primer avantatge als vermells (8-9). El letó era el primer que sumava pels visitants a banda del president (7-6 triple) i, Fjellerup, encistellava el tercer triple gironí (10-12) per consolidar la iniciativa al primer quart (15-20).

Sorolla i Sàbat (20-25 triple) impedien la remuntada local i, després de tirs lliures de Gasol, Fjellerup a pilota recuperada estirava la màxima (22-29) a 6:07 (temps mort local). L’1-5 amb triple de Sevillano i Vila d’ofensiu en un contraatac forçava un segon temps mort a 5:04 (23-34), que no impediria al Girona acabar la primera meitat 10 amunt (32-42) amb punts dels 9 jugadors que havien sortit. Pels locals, 16 del croat Fran Pilepic (4/5 de 2 i 2/2 triples).

El Lucentum obria el tercer quart amb dos triples (38-46) però el Girona anava amb dues marxes més i el sue 0-7 (Fjellerup al contraatac) forçava el temps mort a 5:12 (38-53). Sargatal amb un triple canvi reactivava l’equip (41-57 Stürup sol assistit des de l’altre cèrcol per Gasol després de rebot) i, amb una doble tècnica per protestar a 1:48, Pilepic era expulsat (43-60 Sàbat de 4,6 m) i el partit s’enfangava (48-61).

Gasol a dues mans a 5:12 feia el 60-70 en un darrer quart amb els locals protestant cada acció, les flagrants i tot, fins que a 52 segons el tècnic local feia sortir quatre joves de la pedrera per al gaudi de l’afició, que acomiadava Gasol a 41 segons com un dels seus.