ACB

Una semifinal amb tradició

Bàsquet. ACB. La Penya constata la seva evolució des de l’arribada de Carles Duran i s’enfrontarà amb el Barça per setena vegada en la penúltima eliminatòria del ‘play-off’ al títol

No va ser ni en la copa, en què va caure en els quarts contra el Lenovo Tenerife. Ni en l’Eurocopa, amb una derrota sagnant contra l’Ulm alemany quan s’havia guanyat el dret a jugar a casa la resta d’eliminatòries. La Penya ha constatat la seva evolució des que el tècnic Carles Duran se’n va fer càrrec, el febrer del 2018, amb la missió de salvar l’equip del descens, amb una fase regular magnífica en l’ACB –quarta amb 22-12– i accedint ara a les semifinals catorze anys després i reeditant l’èxit de l’equip que aleshores lideraven Rudy Fernández i Ricky Rubio, que també va ser campió de la ULEB derrotant l’Akasvayu Girona en la final de Torí. L’equip badaloní tenia en aquella sèrie semifinal al millor de tres el factor pista, però va caure contra el Barça per 0-2.

El gran mèrit de la Penya, a més, és assaborir l’èxit amb un equip farcit de jugadors del planter –“juguem amb set nanos de la casa”, reivindica el tècnic– que refermen la seva idiosincràsia. “Feia molts anys que no arribàvem a les semifinals de l’ACB, però la feina no s’ha acabat. Estic molt content perquè he ajudat l’equip a guanyar, i això és el més important. Ara hem de ser ambiciosos”, diu Joel Parra, un dels pals de paller de l’equip sorgits de l’inesgotable planter badaloní. “L’MVP de la sèrie és l’equip, que fa un molt bon any en circumstàncies difícils, com que estem coixos en el joc interior. El Tenerife té dos jugadors en el cinc ideal de la lliga; nosaltres, cap. El nostre valor és el col·lectiu”, ressaltava eufòric el tècnic Carles Duran

Seran les setenes semifinals ACB entre els verd-i-negres i el Barça, que després de la patacada europea i d’haver conquerit la copa té fam per tancar el curs amb un doblet. Comencen demà al Palau i són al millor de cinc partits. La Penya no li ho posarà gens fàcil. En la lliga, tots dos equips van guanyar el seu partit a casa: 99-84 i 83-72. Curiosament, els dos MVP van ser els jugadors que havien militat abans a les files rivals. Laprovittola va despuntar al Palau i Tomic, que travessa un gran moment de joc, va ser el pal del paller de la Penya a l’Olímpic. El Barça, que afrontarà les cinquenes semifinals seguides, i el Joventut ja es van trobar en el play-off del curs passat, però en quarts, amb triomf blaugrana per 2-1. En la semifinal, el Barça va eliminar el Tenerife i va ser campió contra el Madrid.

L’altra semifinal la jugaran el Madrid, i el Baskonia. El primer partit es juga avui al feu blanc (22 h) i Neven Spahija, el tècnic del conjunt basc, s’ha queixat del poc temps de preparació després d’haver disputat dilluns el tercer contra el València. Spahija, precisament, era el tècnic del Tau el 2008, quan va vèncer en la final el Barça per un clar 3-0.

1985
Penya - Barça 2 - 1
1986
Barça - Penya 2 - 1
1988
Barça - Penya 3 - 2
1993
Penya - Barça 3 - 2
1994
Barça - Penya 3 - 2
2008
Penya - Barça 0 - 2

Kuric (Barça) ha fallat els 19 últims triples

Un dels punts molt millorables si ens referim al Barça és l’encert en el triple del teòricament especialista Kyle Kuric, que no n’ha anotat ni un durant tot el mes de maig i ha fallat en els seus últims dinou intents, que aviat és dit. L’últim el va encistellar el 27 d’abril, en els quarts de final de l’Eurolliga contra el Bayern de Munic. L’equip, amb un excés de dependència de Mirotic, i amb Higgins acabat de sortir d’una lesió i amb una falta evident de ritme de partits, el va notar a faltar en la final a quatre de Belgrad. A poc a poc, Higgins va recuperant el to i diumenge va resoldre l’eliminatòria de quarts a les Canàries amb una cistella en l’últim instant.

L’últim partit d’Aíto amb la Penya

El duel semifinal del 2008 va suposar el comiat d’Aíto García Reneses en la seva segona etapa (2003-2008) com a tècnic del primer equip verd-i-negre. A la banqueta blaugrana, l’entrenador era Xavi Pascual, que va substituir a mitjan curs el destituït Dusko Ivanovic i va ocupar el càrrec fins l’any 2016.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)