ACB

El Barça sap patir per classificar-se per la final (60-63)

El Joventut ha arribat a dominar de 12 punts però a la segona part ha aparegut la millor versió blaugrana

El Barça davant de la segona millor entrada del curs a l’ACB (10.737 espectadors) ha sabut patir per classificar-se per la final amb una victòria soferta a Badalona (60-63) on ha arribat a perdre de 12 punts. Però al darrer quart Mirotic ha tornat a ser el factor diferencial.

La sortida del Joventut ha estat molt diferent a la del tercer assalt amb molta intensitat i agressivitat. Tot i el desencert en el tir exterior (0/7 triples) la Penya ha dominat (14-13) sent agressiu al darrera. El Barça s’ha vist negat de cara a cistella anotant només dos punts en els set primers minuts del segon període. Un parcial de 10-0 ha accentuat la tendència del matx (27-15). Al descans però la Penya ha perdonat poder marxar amb més avantatge (28-19).

L’inici del tercer quart s’ha vist el despertar del Barça amb Mirotic com a líder amb un triple i una cistella de dos empatant el matx (34-34). Duran ha apostat per situar dos cincs: Birgander i Tomic. Higgins ha posat el Barça per davant (39-40). El darrer quart ha arrencat amb un triple de Laprovittola (39-43). A partir de llavors, els blaugrana han sabut gestionar la diferència, tot i ser petita, jugant amb les faltes i buscant els seus referents, sobretot Mirotic (45-49). Ha estat precisament el montenegrí qui, amb un triple i una cistella des de sota, ha semblat sentenciar (46-54). Però ha aparegut Willis per posar emoció amb un triple Willis a dos minuts pel final (54-56). Tomic ha empatat a l’últim minut (56-56). Calathes però ha anotat una cistella de màxima qualitat i després Ribas li ha fet falta a Davies que ha anotat els dos tirs lliures (56-59). En l’acció clau Ribas ha errat el triple per empatar i Hayes ha rebut falta sentenciant des del tir lliure.