ACB

O caixa o quasi faixa

Bàsquet. ACB. El Barça està obligat a revertir altre cop al Palau la falta d’energia del primer i fatídic partit per aixecar el cap, evitar el 0-2 i igualar la final contra el Real Madrid (21 h/ #V)

El Barça ha de millorar sensiblement avui al Palau en el segon partit de la sèrie final de l’ACB contra el Real Madrid (21 h / #V), després de perdre el primer a casa per 75-88, si no vol caure pel precipici. Necessita molta energia, encert en els triples i carregar el rebot amb més consistència i contundència per empatar la sèrie final al millor de cinc i conservar les esperances abans de viatjar a Madrid. Els pivots blancs, amb les seves torres bessones Tavares i Poirier al capdavant, van fer un aquelarre sota la cistella blaugrana –17 rebots en atac– en un partit en què, més que mai, és va trobar a faltar el turc Sertac Sanli, lesionat amb un esquinç al turmell i dubte per al duel d’avui. Pel bàndol blanc, Antonhy Randolph es va fer una lesió esgarrifosa. Ahir es va confirmar que té trencat el lligament encreuat anterior del genoll esquerra i serà intervingut.

El pitjor no va ser el resultat, sinó les sensació d’impotència –49 punts rebuts en el primer temps i només 6 faltes comeses són una barreja inadmissible– que va deixar estabornit l’equip de Saras Jasikevicius, tret d’una tímida i estèril reacció en l’últim quart quan el mal ja estava fet i que va evitar un resultat que fes encara més mal als ulls. L’equip ara dirigit per Chus Mateo, en absència de Pablo Laso, va fer una festa al Palau i avui això no es pot permetre. Un triomf, a banda d’empatar la sèrie i tot i no recuperar el factor pista, serviria per clavar un cop de puny damunt la taula i donar a entendre al Madrid que no tot són flors i violes.

El Barça sumava un 5-1 magnífic contra els blancs i els tenia la moral menjada. Després de la derrota en la supercopa, havia encadenat dos triomfs en l’ACB, dos en l’Eurolliga i un altre en la final de la copa. Però a Belgrad, en la final a quatre, la dinàmica es va alterar de sobte. Una semifinal fins a cert punt relativament plàcida, o si més no agraïda, es va convertir en una pel·lícula de terror i els blancs van ressorgir, tot i que van acabar perdent el títol contra l’Efes en una final ajustada. En la semifinal ACB, el Madrid ja va demostrar el seu bon moment amb 3-0 contra el Baskonia, i dilluns va fer el millor partit del curs contra els blaugrana, un bany que no es pot tornar a repetir.

EL PROTAGONISTA

Hem d’aixecar-nos d’una pobra actuació. Ens van superar de totes les maneres possibles, tant físicament com mentalment
Ho hem de canviar tot en el segon partit. Si volem empatar, hem de canviar la mentalitat i l’enfoc
Cory Higgins
jugador del barça

Banquetes movedisses en l’ACB

Amb la resta d’equips amb la feina feta, és temps de fitxatges, i els tècnics no en són aliens. Àlex Mumbrú va deixar el Bilbao emocionat –l’equip basc negocia amb el tècnic català Jaume Ponsarnau–i ja ha estat confirmat com a nou entrenador del València, equip pel qual sonava Pedro Martínez, el tècnic del Baxi Manresa, que encara no se sap si continuarà al Bages. Mumbrú agafa el relleu de Joan Peñarroya, el nou entrenador del Baskonia. L’Andorra, per la seva banda, ha fitxat el tècnic basc Nacho Lezcano, que lluitarà per tornar l’equip a l’ACB.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)