ACB

Tavares, un malson pel Barça, dona el títol al Madrid (81-74)

El pivot blanc ha acabat amb 41 de valoració anotant 25 punts i 13 rebots

El Barça ha certificat malauradament el seu mal final de curs contra un Madrid (81-74) que ha arribat crescut tan física com psicològicament (1-3). Tavares, MVP de la final, ha estat un malson (25 punts, 13 rebots i 41 de valoració) davant un joc interior del Barça desaparegut: Davies (4 punts) i Sanli (2).

El matx ha arrencat amb el mateix guió malauradament que en l’últim partit amb un 9-2 i deixant sense anotar els blaugrana durant els set primers minuts amb només una cistella. Davies, titular, ha hagut de marxar a la banqueta. Els blancs han atrapat vuit rebots ofensius en els primers minuts i això ha compensat el 4/17 tirs de camp per mantenir-se per davant. Un 2+1 de Llull i un triple de Rudy han situat la màxima del matx (24-10). Però ha reaccionat el Barça des de la defensa retallant la diferència (27-20) obligant el temps mort de Chus Mateo. Un triple de Kuric ha posat encara més pressió (29-25). Els blancs han tornat a fer una estirada (34-25)Dos triples seguits de Calathes i Exum han servit per consolidar un parcial de 0-8 i arribar amb tot obert en el marcador (34-33).

Al tercer quart el Madrid ha tornat a eixamplar la diferència gràcies a un Tavares imparable amb 19 punts, 7 rebots i 30 de valoració (44-37). Però ha tornat a aparèixer Kuric i s’ha sumat també Mirotic que amb dos triples han posat més pressió (46-43). El Madrid ha tornat a augmentar la diferència (55-48) però el Barça ha demostrat que havia despertat amb un 0-8 abans d’acabar el tercer quart amb una cistella de Higgins (55-56). El Madrid, que portava 1/15 triples, ha vist com Hanga ha anotat un triple (58-56). Psicològicament el Barça ha quedat tocat i ha encaixat un parcial definitiu (69-61) amb Deck castigant molt en el pal baix i un Tavares gegant. Causeur, amb un 2+1 a 1:51 pel final i amb 73-68 en el marcador, ha estat la sentència