Eurolliga

El camí fa menys pujada

Bàsquet. La renúncia del TTT Riga a disputar la pròxima Eurolliga farà que l’Spar Girona i el Villeneuve d’Ascq es disputin una plaça a doble partit

La participació de l’Spar Girona en la pròxima Eurolliga s’aclareix per la renúncia del TTT Riga. La Virtus de Bolonya substitueix el conjunt letó en la relació de quinze equips que juguen la lliga regular sense passar per la prèvia, on hi havia nou equips per a tres places –tres tornejos–. El subcampió italià, que entrena el seleccionador espanyol i tres cops campió de la màxima competició continental, Miguel Méndez, hi accedeix perquè Itàlia –sisena del rànquing de federacions– només tenia l’Schio, mentre la FEB –quarta–, hi té l’Avenida i el València. L’Spar és el sisè del rànquing de clubs, només superat pel Fenerbahçe, el Iekaterinburg, el Sopron, l’Avenida i l’USK Praga pels punts acumulats en les tres últimes edicions de l’Eurolliga i l’Eurocopa. No haver-se classificat per a la final de la lliga –ni guanyar la copa– el penalitza.

L’Uni continua tenint la cinquena presència entre els millors clubs europeus, la quarta seguida, a dos partits, però només amb el Villeneuve d’Ascq, que té Kennedy Burke i que va ser l’equip de Magali Mendy el curs 2018/19, com a rival. La prèvia amb tres aspirants era l’11 i el 13 d’octubre en una única seu i, amb l’eliminatòria a doble partit, la tornada és a Fontajau. Les dates de l’eliminatòria contra el subcampió de la lliga francesa seran el 12 i el 19 d’octubre, tot i que encara no hi ha confirmació oficial –el sorteig del calendari és divendres que ve.

És la segona vegada que el club gironí disputa la prèvia de l’Eurolliga. La primera va ser el 28 d’octubre del 2020 a Istanbul, a partit únic contra el Sepsi romanès (76-54) liderat per la llavors desconeguda Rebekah Gardner (24 punts). Aquell curs i el següent, aquest 2021/22, l’Spar ha arribat als quarts de final.

El Tordera, el vinculat

El conjunt de la copa Catalunya serà el vinculat de l’Spar Girona aquest curs 2022/23. L’equip sènior del club del Maresme jugarà amb llicència de l’Uni i si hi ha qualsevol contratemps en la plantilla que dirigirà Bernat Canut, com tants cops va passar la temporada passada des del primer amistós, les jugadores podran completar les convocatòries del conjunt gironí. La vinculació amb el GEiEG, amb qui l’Uni compartia els equips de la base, tenia unes escletxes administratives que només permetien que una jugadora pogués jugar amb la formació que entrenava Alfred Julbe, Faustine Parra. L’Uni aportarà jugadores sènior al Tordera, que entrena Marc Delemus i que ja disposa de peces que es van formar a l’Uni com ara Maria Ferreiro, Júlia Juvanteny o Júlia Casals.

DATES

L’eliminatòria es jugarà amb una setmana de diferència i no l’11 i el 13 d’octubre

FONTAJAU

El millor rànquing FIBA dona el factor pista a l’Uni contra el conjunt francès

EFECTE DOMINÓ

La Virtus de Bolonya omple el buit del conjunt letó en la llista de 15 classificats
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)