NBA

Als altars dels Lakers

Bàsquet. NBA. La franquícia californiana anuncia que penjarà la samarreta amb el número 16 de Pau Gasol al sostre del Crypto.com Arena en una cerimònia el 7 de març de 2023

Aviat farà un any que Pau Gasol va anunciar la seva retirada –el 5 d’octubre en un comiat d’estat al Liceu–, però el seu llegat perviu i els reconeixements es multipliquen. A la Creu de Sant Jordi i al premi llegendari en la Festa de l’Esport Català s’hi afegirà la retirada de la seva samarreta amb el dorsal 16 al pavelló de Los Angeles Lakers. “Un campió, una llegenda i part de la família dels Lakers per sempre. El 3/7/23 pujarem la samarreta de Pau Gasol al sostre.” Així ho anunciava la nit de dilluns la mateixa franquícia californiana. El dia escollit coincidirà amb el partit contra els Memphis Grizzlies, un altre dels seus equips a l’NBA.

El pivot de Sant Boi de Llobregat afegirà la seva samarreta a altres noms il·lustres que pengen del sostre del Crypto.com Arena com són els de Wilt Chamberlain (13), Kareem Abdul-Jabbar (33), James Worthy (42), Magic Johnson (32), Shaquille O’Neal (34), Elgin Baylor (22), Gail Goodrich (25), Jerry West (44), Jamaal Wilkes (52) i el seu bon amic Kobe Bryant (8), mort en accident aeri el gener del 2020.

Pau Gasol, de 42 anys, va jugar als Lakers del 2008 al 2014 i va aconseguir dues vegades l’anell de campió de l’NBA. El pivot de Sant Boi de Llobregat va jugar 18 temporades a la lliga professional dels Estats Units, repartides entre les files de Memphis Grizzlies, Lakers, Sant Antoni Spurs, Chicago Bulls, Milwaukee Bucks i Portland Trail Blazers. En temporada regular, va disputar 1.226 partits a l’NBA (1.150 com a titular) i va aconseguir 17 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,6 taps de mitjana. A la posttemporada, el català va jugar 136 partits (122 sortint en el cinc titular) i va fer una mitjana de 15,4 punts, 9,2 rebots, 3,2 assistències i 1,7 taps. Aquestes xifres durant 18 temporades el situen entre els millors jugadors europeus de la història de la NBA juntament amb altres noms molt destacats com ara Dirk Nowitzki, Tony Parker i Drazen Petrovic, tots tres també amb les samarretes penjades en els pavellons que els van veure triomfar. Però més enllà dels números, Gasol també ha deixat empremta a l’NBA per moments inoblidables, com la seva eterna amistat amb el desaparegut Kobe Bryant i el memorable salt inicial davant del seu germà Marc al partit de les estrelles del 2015. Precisament, els Grizzlies també tenen previst retirar la samarreta de l’ara jugador i president del Bàsquet Girona, tot i que encara no han anunciat la data.

LA XIFRA

12
samarretes
, amb la inclusió de la de Pau Gasol, té retirades Los Angeles Lakers
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)