Més bàsquet

França avisa Heurtel que l’exclourà de la selecció si es confirma que fitxa pel Zenit rus

El base francès Thomas Heurtel, recent subcampió europeu amb França i que va acabar malament al Barça i també al Madrid, que ja és mèrit, continua constatant el seu caràcter individualista i torna a estar al centre de la polèmica. La Federació Francesa de Bàsquet (FFB) l’ha advertit que quedarà exclòs de la selecció si es confirmen les informacions que ha signat amb el Zenit de Sant Petersburg. En un comunicat, la FFB ha assenyalat que aquesta exclusió per fitxar amb un club rus, cosa que els jugadors de la selecció s’havien compromès a no fer en resposta a la invasió d’Ucraïna, tindrà efecte “per a les properes cites internacionals, inclosos els Jocs Olímpics del 2024”.

El desencadenant és un missatge al compte de Twitter al compte del Zenit de Sant Petersburg, en què indicava que Heurtel havia signat amb el club un contracte d’un any, amb opció per a una altra temporada més. La federació va indicar que estava al corrent que el base tenia contactes amb equips estrangers, entre els quals hi havia alguns russos, però va puntualitzar que “en cap moment se li havia informat que s’havia signat un contracte o se signaria amb un club rus”.

Sobretot, va recordar que a la concentració de la selecció a finals de juliol havia assegurat per escrit que ni tenia cap compromís amb un club rus o bielorús ni tenia intenció de signar.

Heurtel ha estat un dels pilars de França a l’últim Eurobasket. A la final que va perdre contra Espanya diumenge passat va anotar 16 punts. Només el va superar Evan Fournier, amb 23 punts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)