Lliga catalana

El Cadí la Seu supera el Barça CBS (60-42) i és campió nacional per cinquè cop

Els primers punts de les blaugrana a l’últim quart, a 14 segons i amb un parcial de 17-0 encaixat

El Cadí la Seu guanya la Lliga Catalana Femenina per cinquè cop, amb el seu triomf contra el Barça CBS en la final a Fontajau, i revalida el títol de l’any passat a Manresa contra l’Spar Girona. És el segon cop que el conjunt de l’Alt Urgell és campió nacional a Girona, després de fer-ho el 2015 contra l’equip que havia guanyat la Lliga Femenina el curs abans. El 17-0 a l’últim quart desequilibra la balança i Laura Peña, amb 17 punts i 22 de valoració, és la MVP.

Muntanya russa

El Barça CBS començava 0-6 amb un triple de Jolene Anderson i un 2+1 d’Ainhoa López a les primers de canvi. El Cadí agafava les regnes amb un 7-0 (13-10), amb el què es posava per davant (11-10 Pujol) i al segon quart jugava a plaer gràcies a la punteria de Laura Peña des de 6,75 m (4/6 triples) al segon quart (10-2). Dos triples més d’Anderson (3/3), amb una bomba de Canella permetien les blaugrana lligar un 0-13 i capgirar el marcador des de la màxima en contra amb el triple d’Ainhoa López (27-28) com a punt àlgid. Geo Bahí rescatava el Cadí des de lluny (30-28). Júlia Soler sobre la botzina amb Canella colpejant-li la cara sense voler tancava el segon quart (33-30).

Frenada

El pas pels vestidors enduria el partit, que passava a estar marcat pel desencert i no hi hauria cap triple al tercer quart (43-39), perquè a Taylor Koennen li anul·len per haver trepitjat la línia de banda des del lateral quan rebia i, a López a tauler frontal, per falta en atac de les blaugrana, la segona seguida. Pujol i Peña soles al contraatac recuperaven la màxima de 12 (51-39) a poc més de 6 minuts per acabar (temps mort d’Isaac Fernández). Bahí era l’autora del primer triple de la segona meitat (54-39) i a menys de dos minuts al límit de la possessió feia el segon (57-39). Peña no es perdia la cita amb el triple (60-39) i a 14 segons per acabar Viktoria Mircheva amb addicional feia els primers punts del Barça a l’últim quart.