Eurolliga

L’Spar Girona perd a la pista del Kangoeroes (77-67)

El conjunt belga suma el seu primer triomf a la màxima competició continental

L’Spar Girona encaixa la primera derrota en la fase de grups a l’Eurolliga, a la pista del Kangoeroes Mechelen, que debuta a la competició i duia 0-2. El 0-13 gironí entre el final del segon quart i l’inici del tercer és un miratge per a l’Uni, que enllaça dues derrotes perquè diumenge va perdre a Saragossa i que demà passat juga a la pista del Gran Canària. El conjunt flamenc, amb quatre jugadores de nivell, ha dut el partit allà on volia i les gironines no han trobat gairebé mai la seva identitat, amb Cornelius, Murphy i Tolo –les tres reserves– com les úniques amb 10 punts o més. Pel campió belga, Bertsch i Resimont 17, Berkani 15 i Morrison 14.

Via lliure

Ziomara Morrison a 3:48 era la última titular del conjunt local en anotar en joc (17-9) i Bernat Canut demanava temps amb les primeres rotacions en dansa –Morgan Bertsch (6 punts) ja seia al banc. Gardner era la única titular de l’Uni que seguia després de la pausa –Araújo duia 5 punts, amb l’11-9 des de 6,75 m– i Murphy enllaçava dues cistelles en un tres i no res: 17-13. Resimont amb addicional enfilava la màxima (22-13) i era Murphy des de 6,75 m qui s’erigia com a salvavides gironí (22-16), perquè l’equip feia aigües al darrera: 24-16 al primer quart amb 11/16 de 2 del Mechelen i punts de les set jugadores que havien sortit.

A remolc

Murphy i Etxarri després d’ofensiu ajustaven el marcador (26-25) a 6:25 pel descans –temps mort flamenc– en un inici de segon quart amb la defensa de l’Uni present i Tolo sumant cinc punts a l’inici –2+1 i de pick and pop. El triple de Resimont i els punts de Morrison davant Labuckiene obligaven Canut a recórrer a la pausa a 3:31 (35-27). La xilena, ara amb Araújo i Etxarri juntes a dins recuperava la màxima de tir lliure i en la possessió de l’ofensiu, el segon triple de Resimont la deixava en la dotzena (39-27) i només Etxarri a passada de Parra –sortia de base l’últim minut i mig– afegia punts al marcador abans de la mitja part (39-29).

Perdonades

El 0-11 a l’inici del tercer quart, amb Gardner com la única titular a pista, donava el primer avantatge vermell a 5:59 (39-40 Murphy al contraatac). Tolo (4) i Cornelius (5) feien bona l’aposta de Canut. Rembiszewska a 4:46 feia la primera cistella local (41-42), Etxarri establia la màxima amb un tir lateral (41-46) però les rotacions no afavorien l’Uni i entre Bertsch, Morrison i els triples de Resimont i Berkani (54-48) les locals capgiraven el partit amb un 10-0 amb Labuckiene (4) i Tolo (3) carregades..

Presses

Morrison a 5:57 en una acció amb dos ofensius locals feia el 62-54 a 5:57, amb l’Uni incapaç de sumar amb accions col·lectives i sense estar fi al darrera. Cornelius a 5:18 replicava el triple de Berkani (65-59), que un cop revisat pels àrbitres era de dos perquè la francesa trepitjava (64-59). Però Bertsch no fallava (66-59). Drammeh en transició sumava de lluny i ara sí Berkani encistellava des de casa a 3:56 (62-62) i a 2:59 (72-62). Les locals feien la primera falta de l’últim quart a 2:34 i Resimont enfilava la màxima (75-62) amb el seu quart triple. Tolo i Murphy reduïen la diferència a l’últim minut (75-67) però ja era tard.