Eurolliga

L’Spar Girona supera el Sopron (63-60)

Tercer triomf de l’Spar Girona en la fase de grups de l’Eurolliga, contra el vigent campió i que duia 3-0 de balanç. El conjunt hongarès havia tingut tres màximes de 12 (9-21, 19-31 i 21-33) a la primera meitat i l’Uni, amb un 7-0 al segon quart i un altre a l’inici del quart capgirava el marcador per arribar a un final a cara o creu que seria per a les grogues.

Laura Cornelius s’ha perdut el duel per unes molèsties musculars al recte anterior de la cama dreta per la relliscada de dissabte a Gran Canària, baixa que s’afegia a la de Binta Drammeh –lesionada la setmana passada. Crystal Bradford, que en l’últim partit –el tercer en sis dies– no va arribar als 5 minuts ni ha participat i divendres contra l’Estudiantes podria viure les seves últimes hores com a jugadora de l’Uni.

A remolc

El 0-8 del Sopron per agafar la iniciativa després del triple inicial de Flores (3-8) té punts de quatre jugadores i, la que quedava, fael 5-10 (Sykes). Brooks era la primera en repetir (7-12) en la quarta pèrdua local, aquesta a mig camp, i enfilava el marge després: 7-14. Bernat Canut ja havia posat Flores sobre Sykes des de la segona defensa –falta de Gardner en la primera–, a 3:29 treia Parra per la californiana i a 2:09 aturava el partit amb el 7-16 de Magbegor. Gardner després del minut s’estrenava (9-16 i escurçava la màxima que havia establert Sykes per acabar el primer quart amb la barrera psicològica (11-21).

Recursos

L’Spar plantejava una 2-3 a l’inici del segon quart, que s’esfumava amb el 14-23 d’Stankovic al seu propi ofensiu o els triples de Kunek (17-28) i Brooks (19-31). A l’altre costat les verdes dificultaven molt la circulació de pilota: 8/25 tirs de camp i 6 pèrdues (21-31 a 4:50 per la mitja part). Etxarri amb la dreta després de recuperació a menys de 3 minuts i la posterior pèrdua del Sopron forçaven el temps mort visitant (25-33 a 2:33). La navarresa assistida per Murphy castigant un mal balanç –ve de rebot llarg de Parra– animava Fontajau completant un 7-0 (28-33) i, dues accions seguides de Tolo, deixaven el 32-35 al descans perquè Sykes fallava la última.

La volta

Araújo amb addicional al primer atac gironí del tercer quart empatava a 35 i Tolo a 39 al cap de dos minuts. Flores era la quart groga en sumar (41-43) i Sykes la cinquena verda després (43-45) en un intercanvi amb l’Uni molt poc contundent des de sota, des d’on Gardner en penetració era la primera en repetir a la segona meitat (43-45) mentre Labuckiene des de 4,6 m (1/2) deixava el 44-45.

Faustine Parra fa la primera cistella de l’últim quart (46-46) i Murphy trepitjant el triple torna a empatar a pilota doblada per l’occitana (48-48). L’alera posava l’Uni per davant des de 6,75 m (51-50) a 7:20, Araújo recuperava la màxima groga (53-50) i Etxarri, el seu relleu, l’enfilava (55-50 a 5:30) per lligar un altre 7-0. Alice Kunek en el segon ofensiu d’un contraatac, encara amb superioritat numèrica, feia el 55-54 a 3:51 (5-1 faltes).

Cara o creu

Gardner i Fegyverneky no fallaven de tir lliure (57-56) i sense idees en joc a cap cistella dos ofensius llargs permetien l’escorta hongaresa entrar sola per fer el 57-58 a un i mig per acabar. L’1/2 de Gardner tenia la cinquena de Magbegor sobre la seva compatriota Tolo com a consol i l’australiana no fallava els tirs lliures a 1:10 (60-58). Kunek tampoc falla i el sostre de l’Uni a 41 segons i després de minut visitant tampoc (62-60). Sykes, recordant la jugadora de l’Uni el 2019, falla l’estàtic i a 14,9 segons fa falta sobre Gardner, que falla el primer i anota el segon i, tot i perdre una pilota recuperada, el Sopron no aprofita dues accions i acaba fallant de sota.