Lliga femenina

Setè triomf seguit de l’Spar Girona a Fontajau (87-75)

4.693 persones veuen com l’Uni enllaça 9 triples sense error a la primera meitat (46-25, Flores)

L’Spar Girona converteix el duel amb l’Estudiantes en un tràmit i suma la setena victòria seguida a Fontajau, amb 4.693 persones a la grada, en un bon colofó de la primera fase del calendari: 16 partits des del 30 d’octubre que deixen l’Uni campió de la supercopa i líder de la lliga i l’Eurolliga. Una nit d’inspiració anotadora sobretot en la primera meitat, que podria ser la última de Crystal Bradford a Girona perquè la nord-americana, inèdita dimarts, ni es canviava per escalfar com les lesionades Binta Drammeh i Laura Cornelius.

La màxima de 22, des del 58-36 amb el triple de Murphy al tercer quart, no permetia imaginar que s’arribés a 2:40 amb 77-67 (temps mort de Canut). El quart triple de Murphy el replicava Espín (80-70) i Araújo recuperant la pilota a 1:11 i Parra de lluny a l’últim minut lligaven la victòria (85-72).

De cara

La primera falta de l’Uni és de Murphy a 3:38 per acabar el primer quart, quan ella duia 2/3 triples (12-7 i 17-9) i les locals 3/4 (3-0 Araújo). Les visitants també en duien una i Pulliam de tres completava el 0-7 (17-16) que ajustava el marcador, fins que Laia Flores, al costat de Parra (19-16), clavava dos triples seguits per enfilar la màxima a 49 segons (27-18, temps mort visitant),que Tolo mantenia per tancar el primer quart 29-20.

Com una piscina

L’australiana completava el 7-0 al primer minut del segon quart, amb triple de Parra i els tirs lliures de Gardner de l’antiesportiva (36-20). Fingall i Flores al límit de la possessió i Parra al contraatac mantenien l’encert des de 6,75 m (8/9 i 3/9): 42-23 a 7:29 per la mitja part. Murphy cometia la segona a 5:36, sense que cap companya n’hagués fet cap i amb 3 de l’Estudiantes, que permetia Flores anotar en transició de 3 metres (46-25). Parra a menys de 3 minuts sumava el 3/3 personal i 9/10 col·lectiu (49-30) i Bernat Canut treia Berta Ribas per Araújo a 2:07. La base occitana posava fi als 9 triples seguits sense error –Murphy falla el primer amb empat a 0– al límit de la possessió.

Desacceleració

Tolo de dos en dos i el triple de Murphy (58-36) confirmaven la desacceleració local al tercer quart: 63-46 triple d’Espín. Araújo s’hi tornava (66-46) però Méndez al límit del parcial anotava el 68-51 des de 6,75 m. Labuckiene des de 4,6 m a 7:24 sumava els primers punts de l’Uni (70-54) i Laura Méndez de tres a 6:22 obligava Bernat Canut a demanar temps (70-57, 2n triple i 15è punt de la barcelonina). La primera cistella local és d’Etxarri a 6:02 (72-57) i la següent de Gardner a 4:43 (75-59).

Murphy i Espín anotaven de tres després de temps mort local i Méndez de 2 a 1:42 (80-72). El quart triple de Parra, el llaç a la setena victòria seguida de l’Spar Girona a casa.