ACB

Higgins executa el Madrid i el Barça iguala el seu rècord (78-87)

És el cinquè triomf seguit de lliga regular dels blaugrana a la pista blanca on no hi perd des del 2017

El Barça, que ja és matemàticament equip de copa, ha igualat el seu rècord de victòries seguides a Madrid en lliga regular a l’ACB amb cinc triomf seguits (78-87). Higgins, 14 punts al darrer quart, ha executat els blancs amb Mirotic tot el darrer quart a la banqueta. Els blaugrana, que han deixat fora de la convocatòria a Tobey però l’entrada de Da Silva ha estat clau en l’aspecte rebotejador, una de les facetes decisives.

El primer quart els dos equips han fet una autèntica exhibició ofensiva amb el primer període més anotador de la història en un clàssic a Madrid (26-28) amb dos homes claus: Yabusele (9 punts) i Vesely (8). Els blaugrana no han perdut cap pilota i n’han recuperat cinc. Al segon quart els de Jasikevicius han agafat un màxim avantatge de set punts (30-37) després de dos triples seguits de Sanli i Da Silva obrint la zona. Però els de Chus Mateo, amb Sergio Rodríguez a pista, han reaccionat amb un 11-2 (41-39). Un triple al darrer segon de Llull des del mig de la pista ha tancat la primera part (44-42).

Els blaugrana han arrencat amb un 0-7 (44-49). El Madrid ha augmentat el nivell físic per endossar un 13-3 (57-52) però el Barça ha estat sempre dins el partit tancant el quart amb un 0-10 (57-62). Al darrer quart ha arrencat amb un 5-0 per empatar el matx (62-62) abans de dos triples seguits de Higgins i Laprovittola (62-68). A partir de llavors els blaugrana han estat ja dominadors (67-74). En aquesta fase Higgins ha mostrat la seva millor versió amb un 2+1 que ha encarrilat el triomf (69-77) La sentència ha estat un triple de Higgins a poc més d’un minut i mig pel final (73-82).