Eurolliga

El Barça reacciona tard

Bàsquet. Eurolliga. Un parcial de 14-0 en l’últim quart dona vida a l’equip blaugrana, que arriba a perdre de 18 punts (53-71) contra un Efes amb Larkin i Micic com a braços executors

Barça 75 Efes 80

BARÇA:Vesely (4), Kalinic (9), Laprovittola (5), Kuric (2), Mirotic (15) –cinc inicial–; Da Silva (10), Sanli (6), Abrines (4), Higgins (17) i Jokubaitis (3). 23/40 de dos. 7/26 triples (2 Higgins, 2 Da Silva, 1 Kalinic, 1 Jokubaitis i 1 Mirotic). 8/10 tirs lliures. 32 rebots (6 Vesely i Mirotic). 19 assistències (5 Laprovittola). 82 de valoració (26 Higgins).ANADOLU EFES ISTANBUL:Micic (17), Larkin (17), Bryant (2), Singleton (5), Pleiss (12) –cinc inicial–; Beaubois (11), Clyburn (6), M’Baye (9), Zizic i Dunston (1). 15/32 de 2. 14/30 triples (5 Larkin, 4 Micic, 3 M’Baye, 1 Beaubois, 1 Singleton). 8/10 tirs lliures. 37 rebots (6 Clyburn i Micic). 16 assistències (6 Micic). 98 de valoració (27 Micic).PARCIALS:9-21, 19-18 (28-39); 20-23 (48-62) i 27-18 (75-80).

El Barça va sucumbir a la seva mala posada en escena (9-21), a una reacció tardana i al talent de Larkin i Micic, els referents de l’Anadolu Efes, que ja són a la zona de play-off. L’equip blaugrana, que no es va trobar còmode a la pista en cap moment, va arribar a perdre de 18 punts (53-71), però un parcial de 14-0 en l’últim quart, amb Da Silva i Higgins com a revulsius, va deixar l’equip de Saras Jasikevicius molt a prop de la remuntada (75-78).

Inici nefast

La posada en escena va ser de total domini del conjunt turc. L’efectivitat visitant contrastava amb els problemes i les poques idees locals. El Barça va necessitar gairebé 4 minuts per veure cistella i amb el 2-12 Saras Jasikevicius ja es va veure forçat a demanar el primer temps mort. Un triple de Kalinic donava aire als blaugrana (5-12), però l’Efes, amb Pleiss (8 punts) marcant diferències en el joc interior, continuava jugant amb molta comoditat i tancava el primer quart amb un contundent parcial de 9-21. L’embranzida de l’equip turc es va allargar amb els triples de M’Baye i Larkin (13-29), que obria l’escletxa fins als 16 punts. El Barça va començar a trobar Mirotic i va mostrar indicis de recuperació, però encara arribava al descans amb 11 punts de desavantatge (28-39).

Les cistelles de Mirotic, després de la represa, escurçaven les distàncies per sota dels 10 punts (34-42). Però cada vegada que el Barça s’aproximava al rival sorgia el talent de l’Efes. Larkin confirmava que va guanyant ritme de competició i, a còpia de triples, burxava la ferida blaugrana. Micic s’afegia al recital turc i aconseguia un avantatge màxim de 17 punts (43-60). Jokubaitis i Higgins aturaven el cop, tot i que l’Efes arribava a l’últim quart (48-62) amb el duel encarrilat. Dos triples de M’Baye i un tir lliure de Dunston ampliaven el màxim avantatge visitant fins als 18 punts (53-71). Tot semblava perdut, però l’aparició de Da Silva, amb dos triples, i Higgins va ser providencial, i amb un parcial de 14-0 (67-71) el Barça s’enganxava al partit encara amb 2:34 de joc. Pleiss posava fi a la sequera turca i dos tirs lliures de Clyburn tornaven a apropar l’Efes a la victòria (67-75). La insistència de Higgins (72-75 i 75-78) encara obria una porta a l’esperança local, però els tirs lliures de Micic i Clyburn van acabar dictant sentència.