ACB

El Barça sap madurar el partit i guanya a la pista de l’UCAM Múrcia (72-86)

El Barça ha tingut feina però ha tancat la setmana intensiva de tres partits –dos a l’Eurolliga–amb un triomf treballat a la pista de l’UCAM Múrcia (72-86) que el manté dalt de tot a l’ACB empatat amb 13-3 amb el Madrid. Cinc jugadors amb deu punts o més han escenificat un triomf coral amb aparicions de Laprovittola (15), Vesely (14), Kuric (13) i Higgins (13) que han decantat la balança i que han complementat una bona feina defensiva. El Barça ha acabat dominant amb autoritat el rebot després d’haver titubejat en el segon quart.

L’escarransit 4-4 en 5 minuts, amb punts només dels pivots Pustovyi i Vesely, que ha fallat diversos tirs alliberat, reflecteix les defenses ferotges de tots dos conjunts. Higgins, que està on fire, hi ha aportat la inspiració tot just entrar en pista amb 7 punts i el Barça ha tancat el primer quart amb avantatge i bones sensacions al darrera (13-17). La irrupció de Kuric amb dos triples seguits ha obligat Sito Alonso a demanar temps mort (15-23). L’aler d’Indiana ha fet 12 punts amb només un error en el tir en un segon quart esplèndid, però la versatilitat de Trice i el matusser però efectiu domini interior del gegant senegalès Diop –9 punts en el quart i 5 sagnants rebots ofensius–han estat una creu a la pintura, per molt que Saras li ha posat de seguida al temible Nnaji de parella de ball (33-37). El Barça sabia de les virtuts de l’UCAM en el rebot ofensiu però no ha sabut frenar-les en la primera part. En canvi, ha assecat totalment a Radovic (2) en els dos primers quarts.

L’UCAM s’ha situat a només un punt (46-47) impulsat per dos triples d’Anderson i un de Bellas, però la irrupció de Laprovittola, espès fins a aquell moment precisament pel marcatge de Bellas, ha dinamitat el partit. Sense el marcatge del base rival, l’argentí del Barça ha fet onze punts, el tercer triple en el darrer tir del quart (57-65). Vesely també ha trobat la distancia amb 8 punts en el quart.

El procés de maduració ha prosseguit en el darrer quart. Dos tirs lliures de Higgins han situat els deu punts de marge (60-70) a 7:35 del final. El Barça ha arribat a marxar de 14 (65-79) i ha viscut un final de partit plàcid.