ACB

L’eclosió de Roko Prkacin

Bàsquet. ACB. Roko Prkacin va signar la seva millor actuació amb 18 punts i 20 de valoració contra el Bilbao; el croat, ovacionat, estableix una simbiosi especial amb l’afició a Fontajau

“El meu nom és Prkacin, Roko Prkacin.” Al més pur estil James Bond es presentava el jove aler pivot croat, que va sortir per primera vegada aquest estiu del seu país. La destinació era el projecte engrescador de Marc Gasol i el Girona a l’ACB. Un projecte que tenia l’objectiu de construir una plantilla amb una barreja d’experiència i joventut. El perfil de Prkacin ja va atraure molts clubs europeus després que el jove jugador nascut a Zagreb despuntés amb el KK Cibona de la màxima categoria de Croàcia a tan sols 15 anys (2018/2019). Una etapa que el va ajudar a agafar experiència i a arribar a debutar amb la selecció absoluta als divuit anys acabats de complir.

L’aler pivot format al Cibona va aterrar al Girona d’Aíto García Reneses amb la intenció d’esgarrapar minuts i tenir una progressió. El començament no va ser fàcil, després de patir la duresa del joc interior de la lliga, va poder sumar pocs minuts de qualitat en els primers sis partits –10.5 minuts per partit– amb una baixa aportació en atac. Els millors registres de Roko van arribar a partir del matx contra el Breogán, que va servir de punt d’inflexió. Va fer 16 punts, 4 rebots i 15 de valoració que no van servir per portar la victòria cap a Girona.

El jugador ha sigut el que ha tingut més projecció dintre de l’equip d’Aíto. Per destacar, la seva capacitat atlètica per donar continuació als contracops, lluitar el rebot i ser contundent sota el cèrcol.

Un partit per recordar

En el darrer partit a Fontajau, el Girona va oferir la seva millor versió de la temporada. Guanyar de vint-i-cinc punts un Bilbao en bona dinàmica i situat en posicions de copa no és una tasca senzilla. L’aficionat gironí, un cop més, va ovacionar el seu equip al final del partit i va tornar a fer un sentit aplaudiment a un entregat Roko Prkacin al crit de “Prika, Prika (llegenda, llegenda)”. La gent és conscient de l’entrega d’un jugador que se sent molt a gust a Fontajau. Cada acció a sota el cèrcol, cada punt, cada rebot és celebrat i compartit amb els altres. Contra els bascos, el jove croat va firmar la seva millor actuació amb 18 punts, 2 rebots i 20 de valoració en 17 minuts. Especialment, l’aler pivot del conjunt gironí va estar inspirat en un últim quart en què va fer aixecar el públic de Fontajau dels seus seients.

LES XIFRES

14,2
en 15 partits.
És la mitjana de minuts que ha disputat el croat a la lliga; Breogán i València (23) i Fuenla (22).
18
anys i 1 dia.
Prkacin va debutar amb la selecció absoluta de Croàcia a la prèvia de l’EuroBasket 22.

Una jornada rodona a la part baixa de la lliga

La jornada va començar amb les derrotes del Saragossa i el Fuenlabrada, contra el Tenerife i el Gran Canaria. Amb el triomf del conjunt gironí davant el Bilbao, semblava difícil que la cosa pogués millorar. Això no obstant, el diumenge va ser una jornada rodona. El Granada, el Betis i el Manresa van perdre i van definir la jornada perfecta; els cinc equips per sota dels gironins no van aconseguir els dos punts i el Girona ja és a tres victòries del descens, marcat pel Manresa. El pròxim cap de setmana, els d’Aíto viatgen a Granada per acabar la primera volta i deixar el conjunt andalús, que s’ha reforçat amb Caicedo, Ndoye i Mike Moore, molt tocat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)