Eurolliga

Gran victòria del Barça a la complicada pista del Baskonia (78-85)

Els blaugrana treballen i pateixen per imposar-se a un equip que portava vuit triomfs en nou partits a casa en l’Eurolliga

El Barça ha sumat una gran i important victòria a la complicada pista del Cazoo Baskonia per 78-85 en un partit on ha hagut de treballar molt i patir en moments determinats. Els blaugrana han superat a domicili a un equip que portava vuit victòries en nou partits a casa en l’Eurolliga, i havia guanyat els darrers sis de consecutius davant la seva afició. En el Barça ha tornat Satoransky després de la seva lesió, ha estat titular, ha anotat 11 punts i ha donat 4 assistències. Mirotic ha estat el màxim anotador amb 15 punts.

Els blaugrana han iniciat el partit amb un encert espectacular en els llançaments de tres punts i les seves cinc primeres cistelles han estat triples, sense cap errada (5/5) per situar-se amb un 7-15. El jugadors del conjunt basc, però han reaccionat i després d’un parcial de 9-0 s’han posat per davant en el marcador per primer cop (18-17). La igualtat s’ha mantingut fins al final del primer període (28-28) i en l’inici del segon quart els blaugrana s’han tornat a distanciar. El Barça ha aconseguit la seva màxima avantatge de la primera meitat d’onze punts (33-44) a dos minuts del descans al que s’ha arribat amb un, 40-47.

Malgrat que el Barça s’ha mantingut sempre per davant, el Baskonia ha fet un bon tercer quart, sobretot en defensa, i poc a poc ha anat retallant diferències i s’ha apropat en el marcador fins situar-se a només un punt (63-64) al final d’aquest tercer període. En els darrers deu minuts els blaugrana han mantingut la calma davant l’intent del Baskonia de remuntar, que ha estat infructuós. El conjunt basc ho ha intentat solucionar amb triples i no ha estat encertat, mentre que el Barça ha tornat a distanciar-se poc a poc i ha tornat a guanyar d’onze punts (70-81) a dos minuts i mig del final. Un últim intent del conjunt basc ha estat controlat pels blaugrana que s’han imposat per 78-85.