ACB

Les voltes que dona la lliga

El Girona, que suma quatre victòries en els seus últims cinc partits, tanca la primera volta del seu debut en l’ACB a la pista del Granada (12.30 h), que enllaça vuit derrotes seguides

La primera volta de l’ACB abaixa avui el teló amb el Girona a la pista del Granada, l’equip que primer va pujar la temporada passada i que en el seu retorn a la categoria començava amb 5-3, mentre que al club de Marc Gasol li costava més agafar el to competitiu en l’estrena en la categoria –0-4 a l’inici, mentre que el Coviran començava 3-1 (va perdre 84-87 amb el Manresa)–, fins al punt que va tocar fons a València amb el 104-69 l’11 de desembre, en la cinquena derrota seguida per als d’Aíto. “Potser hi hagi altres motius, però aquest és el més clar de tots”, afirmava en la prèvia el tècnic madrileny sobre la coincidència entre la lesió de Luke Maye (2,03 m, 1997) i la mala ratxa de resultats del rival del Girona. L’antic aler pivot del Baxi (11 rebots contra els del Bages en la jornada 2) no va jugar contra el Barça (100-82) per lesió, en la primera de les vuit derrotes seguides de l’equip; que no deixa d’incorporar peces per fer front a la sobreocupació de la infermeria. Dejan Todorovic podria requerir una artroscòpia al genoll i l’últim fitxatge és el pivot senegalès Youssou Ndoye (2,12 m, 1991), que ve de Corea del Sud, que fa dues temporades ja va jugar en la lliga amb el Betis i que aquest migdia tindrà uns minuts. Els penúltims d’arribar eren Michael Caicedo, cedit pel Barça, i Mike Moore, titular en el 62-82 contra el Madrid diumenge passat en el partit en què tots dos s’estrenaven. “Va bé, s’està integrant i encara no pren gaires decisions per ser prudent, però la línia és positiva” indica l’entrenador sobre Jeremiah Hill, que ha jugat dos partits.

“Hem anat millorant i la nostra intenció és continuar-ho fent”, reconeix Aíto sobre la trajectòria de l’equip, del qual espera que es concentri en la seva tasca amb intensitat defensiva, lluita pel rebot i bons atacs. Des que va tocar fons, el Girona només ha encaixat més de 80 punts en la seva única derrota, al Bages (82-79). “Jugar amb la il·lusió de fer-ho cada dia millor significaria que hi ha més possibilitats de mirar cap amunt que no pas cap avall. Però no podem descartar res” argumenta l’entrenador del Girona, que aquest 2023 no només no ha perdut encara, sinó que cada jornada evoluciona respecte a l’anterior: 79-66 contra la Penya, 75-83 a Fuenlabrada i 84-59 contra el Bilbao el cap de setmana passat, en la seva victòria més àmplia, amb la tercera màxima anotació i la millor defensa.

“La millora individual de molts jugadors, des del punt de vista tècnic i mental, és el que ens dona més possibilitats de jugar millor els 40 minuts” exposa Aíto, elogiat per Pablo Pin. “No sembla un recent ascendit, no m’estranyaria que jugués el play-off” exposa, assenyalant els jugadors que acompanyen Marc Gasol.

LA PRÈVIA

El Granada va tenir una davallada, però ara tenen tres jugadors nous i segur que tornen a anar cap amunt
Aíto Garcia Reneses

ORIOLA, LA CARA B

“Encara no ha començat a entrenar-se, ni tan sols individualment”, diu Aíto sobre el targarí, que suma set partits i no juga des de l’última derrota, a Manresa (82-79).

3-1 per a l’equip andalús en dos anys a la LEB Or

El primer antecedent del partit d’aquest migdia és el 83-60 del primer curs del club de Marc Gasol en la LEB Or, en què el Granada va quedar a les portes de l’ascens a l’ACB perquè va perdre el play-off amb el Breogán. Aquella temporada la lliga es dividia en dues conferències i, en la tornada, els gironins s’apuntaven el triomf 81-66 però acabarien accedint al grup de la permanència. La temporada passada, ja amb la lliga en el seu format tradicional, el primer partit era de nou a Andalusia i, altre cop, el triomf va ser per als avui locals (83-72 encara amb Carles Marco a la banqueta gironina). El partit a Fontajau contra l’equip que acabaria pujant com a campió de la lliga regular (26-8) va ser també per al Granada (55-66), ja amb Marc Gasol i Maxi Fjellerup, a més d’Èric Vila, Josep Franch i Jaume Sorolla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)