ACB

El Barça posa fi a la ratxa gironina (73-84)

Primera derrota del Girona aquest 2023, després d’haver guanyat els quatre partits disputats fins aquesta nit a Fontajau, que ha registrat la millor entrada del club de Marc Gasol a l’ACB. Els vermells marxaven al descans amb el seu segon avantatge (36-35) amb 11 punts de Taylor al segon quart, però 5 triples seguits del Barça sense error a l’inici del tercer quart permetien els grocs aplanar el camí del seu vuitè triomf seguit a la lliga.

Miletic d’esquena al cèrcol emparellat amb Satoransky donava el primer avantatge als d’Aíto (8-6), en el servei d’una antiesportiva del base txec sobre Taylor. Els triples de Laprovittola i Mirotic acabaven amb temps mort local després de l’esmaixada del montenegrí sol al contraatac (8-14 a 4:26). Aíto canviava els seus cinc homes i era Hanzlik de fora cap a dins el primer en sumar (10-16) però el Barça penalitzava les pèrdues (8) i dues accions de Jokubaitis deixaven el 10-22 (2-16 de parcial) i Pol Figueras sobre la botzina feia el 12-22 davant el lituà.

Gasol assistit per Colom obria el segon quart (14-22), però Rokas lligava el seu vuitè punt esmaixant en estàtic (16-26). Dues cistelles de Taylor i dos taps de Miletic esperonaven els vermells (20-28), que mitjançant Taylor i Figueras (28-32, triple) ajustaven el marcador amb els grocs sumant només de tir lliure: 13-4 amb el 31-32 de Taylor, que amb un triple a tauler replicava el de Mirotic abans que Sorolla tanqués la primera meitat amb el segon avantatge gironí (36-35).

Gasol de tir lliure després del triple de Hill donava una màxima de 4 al Girona (41-37) i de nou els triples de Mirotic (41-40 i 45-48) i Laprovittola (43-43) posaven per sobre el Barça. Satoransky també de 6,75 m (47-51), com Lapro en transició consolidaven l’avantatge visitant (48-56) amb 5/5 després del descans. Sanli a 1:52 per tancar el tercer quart deixava la barrera psicològica des del tir lliure (50-60), en un 3-12 amb els vermells sense sumar en joc. Gasol en la continuació cap a fora amb Colom tallava la mala ratxa (53-60) i Laprovittola deixava el 53-62 al final del tercer quart.

Colom i Lapro obrien l’últim acte sumant de lluny (56-65) i l’argentí del Barça repetia amb Taylor (58-65) a sobre (58-68). Aíto treia Vila, Figueras i Sorolla a 5:31 amb 60-70 (Jokubaitis amb Gasol a davant) i Taylor sortia per completar el cinc amb Hill a 5:03 (60-72 Satoransky de 4,6 m). Da Silva també de la línia enfilava la màxima (60-74) abans de cometre la tercera antiesportiva dels grocs. Jokubaitis a 2:48 encarrilava el duel des de lluny (65-81). La segona cistella de Taylor a la segona meitat arribava a 2:16 (68-81 amb addicional) i, la tercera, era de tres (71-82) abans de tancar el marcador sol davant la cistella (73-84).