ACB

Per desconnectar bé

Bàsquet. ACB. El Bàsquet Girona rep el Monbus Obradoiro, novè classificat, amb l’absència, de nou, de Marc Gasol i Pierre Oriola (20.45 h). Els d’Aíto afronten l’últim matx abans de la llarga aturada

El Bàsquet Girona afronta aquest vespre a Fontajau l’últim compromís abans de l’aturada de la competició per la finestra FIBA i la copa, que es jugarà a Badalona. El conjunt gironí rebrà el Monbus Obradoiro a Fontajau (20:45, Movistar Deportes, dial 59) sabent que no podrà disposar de dos membres de la plantilla. En primer lloc, Marc Gasol, que encara arrossega molèsties al peu i que serà baixa per segon partit consecutiu. D’altra banda, Pierre Oriola tampoc serà a la llista del tècnic madrileny, ja que el jugador es troba allunyat dels parquets per una lesió crònica a l’esquena. Els gironins, tot i les baixes en el joc interior, miraran d’ampliar aquest vespre les quatre victòries respecte del descens –Baxi Manresa amb 3– i fer un pas de gegant per segellar un any més el projecte del Girona a l’ACB..

De menys a més

El conjunt gallec, entrenat pel veterà Moncho Fernández, està en una situació còmoda de la taula classificatòria, deu victòries amb la permanència gairebé certificada. De fet, l’Obradoiro està empatat amb el Río Breogán, equip que marca la zona de play-off. Per tant, el partit a Fontajau pot servir com a punt d’inflexió per al conjunt de Moncho per aspirar a objectius més elevats.

El mal inici dels de Santiago de Compostel·la –2/8 victòries–, amb l’arribada de Kassius Robertson (16,3 punts, 2,7 assistències) i el bon moment de Thomas Scrubb (11,4 punts, 5,6 rebots) l’han pogut redreçar fins a aconseguir una ratxa de vuit victòries en els darrers onze partits. Per destacar el triomf contra el Barça (76-74), el Baskonia (91-86) i els dos duels contra el Bilbao Basket, el darrer còmodament (77-64).

Un partit per oblidar

Poca cosa tindrà a veure el matx a Fontajau amb l’anada al Multiusos de Sar, on els gironins van caure per un contundent (89-63) amb molts pocs arguments tant en defensa com en atac. El 47% d’encert des de l’exterior, amb Scrubb, Blazevic i, sobretot, Dragan Bender, baixa des de desembre, que van liderar els gallecs a la tercera jornada. D’aquell naufragi, Gasol, Vila i Miletic van ser les poques figures que es van salvar. Avui, però, el de Sant Boi no podrà ajudar al parquet un equip que ha fet moltes passes endavant.

ELS VESTIDORS

Sempre es pot mirar amunt o avall, però no s’ha de pensar massa en la classificació, sinó a fer les coses millor, a millorar cada dia
L’evolució del Girona és molt bona. Els equips d’Aíto són grans blocs; tots treballen i funcionen per al grup
‘Moncho’ Fernández
TÈCNIC DE L’OBRADOIRO
Ells juguen molt bé com a equip i tenen jugadors de talent. Hem de defensar bé perquè no anotin amb facilitat
Aíto García Reneses
TÈCNIC DEL BÀSQUET GIRONA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)