ACB

Màlaga 2024, València 2025 i... Badalona 2026?

Bàsquet. Copa. L’alcalde, Rubén Guijarro, confirma que ha demanat repetir com a seu d’aquí a tres anys després d’un retorn estimat d’11 milions d’euros

L’ACB va fer públic ahir que Màlaga serà la seu de la copa del curs vinent i, no és oficial, però el nou pavelló Roig Arena de València –amb capacitat per a 17.000 espectadors– tindrà l’edició del 2025. Però l’èxit de Badalona ha fet que el seu alcalde, Rubén Guijarro, confirmés ahir el que ja s’intuïa: “Hem parlat amb l’ACB i els he dit que volem que la copa torni el 2026, ha estat un èxit absolut, l’impacte econòmic directe el calculem en 11 milions d’euros, tot i que l’ACB considera que seran més, ho veurem en els pròxims dies quan ens passin els números, però més enllà d’això s’ha demostrat que, tot i visitar 30.000 persones la nostra ciutat en quatre dies no hi ha hagut cap incident i ha estat de 10”, va subratllar a Ràdio Badalona. El president del Joventut, Juanan Morales, es va sumar als elogis que ha rebut la ciutat: “Badalona ha deixat clar que és bàsquet, ha estat per sobre de les expectatives, els 8.600 espectadors en la minicopa és un exemple i ha quedat clar que el Palau Olímpic, tot i ser del 1991, és una instal·lació plenament vigent per aplegar molts més esdeveniments”

Oportunitat històrica

El Joventut té al davant un moment únic per intentar fer més gran la seva massa social. La copa ha enganxat la gent jove que no havia viscut mai una festa del bàsquet així i antics aficionats tornen a tenir interès per tornar a fer-se socis. És el moment que el club faci un pas i aprofit una oportunitat històrica.

LES REFLEXIONS

He demanat la copa del 2026, l’impacte econòmic per a Badalona és de mínim 11 milions d’euros, ha estat un èxit
Rubén Guijarro
alcalde de badalona
Badalona ha deixat clar que és bàsquet, ha estat per sobre de les expectatives, els 8.600 espectadors en la minicopa n’és un exemple clar
Juanan Morales
PRESIDENT DEL JOVENTUT

Carles Marco, campió de copa a l’Estrella Roja

El cap de setmana no només ha convertit l’Unicaja en campió de la copa. A tot Europa s’han decidit els campions a excepció de Turquia on, arran del terratrèmol, s’ha suspès. Però sí que s’han jugat en altres països com ara Sèrbia, on l’Estrella Roja de Campazzo i Luka Vidloza, on hi ha el badaloní Carles Marco, va superar el Mega (96-79). En semifinals va superar el Partizan de Zeljko i Marco va ser el tècnic des del minut 14 per expulsió de Dusko Ivanovic. A Itàlia el Brescia va sorprendre la Virtus Bolonya (76-84) amb 26 punts de De la Valle, però ja havia deixat KO el Milà (72-75) en els quarts. A Grècia l’Olympiacòs va tombar el Peristeri (85-57), a França el Villeurbanne va derrotar el Bourg amb Nando de Colo com a MVP amb 20 punts (83-74), el Zalgiris va superar el Jonava (81-77) i a Alemanya el Bayern Munic, que va superar l’Alba Berlín en semifinals (83-77), va tombar l’Oldenburg en la final (90-78). A Israel el Hapoel Jerusalem va sorprendre el Maccabi Tel-Aviv (67-61).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)