ACB

Badalona, terra de copes

Bàsquet. L’alcalde, Rubén Guijarro, referma l’interès per repetir i organitzar la del 2027 i per “entrar en el circuit de ciutats que en són seu regularment”

L’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, va revelar ahir que el municipi treballa “en la candidatura per a l’edició 2026/27” de la copa i ha incidit en el seu desig d’entrar “en el circuit de ciutats que són seu de manera regular” d’aquest esdeveniment. “Hem realitzat una copa a l’altura del que mereix la ciutat. Ens hem demostrat que Badalona pot competir en la lliga de les primeres ciutats del país, que pot ser el marc de grans esdeveniments. No hem tingut cap incident, ha estat un exemple de convivència”, ha explicat.

Guijarro ha reafirmat “l’interès que Badalona entri en el circuit de ciutats que són seu de manera regular de la copa” i ha explicat que ja està “començant a treballar en la candidatura per a l’edició 2026/27”, i que també té el desig d’organitzar aquest curs la final a quatre de promoció a la Lliga Femenina Endesa.

L’alcalde de Badalona va comparèixer ahir al matí en una roda de premsa al Palau Municipal d’Esports de Badalona per fer balanç de la copa 2023 juntament amb el president del Joventut, Juanan Morales; el comissionat de la copa del Rei, Joaquim Padrós, i la tinenta d’alcalde, Teresa González.

Morales ha declarat que la Penya recordarà “aquesta copa com la de la consolidació del retorn de l’equip i de la relació de la ciutat amb l’equip. No espero un boom de nous abonats, però s’està aconseguint que la gent se senti orgullosa de l’entitat”, ha reconegut el directiu verd-i-negre.

“La instal·lació ha estat a l’altura i ha demostrat tenir la potència per rebre grans esdeveniments. Ha estat molt positiu per a l’autoestima de la ciutat. Vull agrair la implicació de tots els clubs de Badalona. S’ha demostrat que el bàsquet forma part de la seva identitat”, ha analitzat el president del Joventut, orgullós de la simbiosi derivada.

Èxit de la minicopa

Per part seva, Padrós ha desgranat les xifres recollides i ha incidit en l’èxit d’assistència de la minicopa en comparació amb edicions anteriors, “amb el pavelló de Llefià ple en gairebé tots els partits i, en alguns casos, amb gent que es va quedar fora malgrat haver ampliat l’aforament de 700 a 1.200 persones”.

Aquest interès va tenir el seu cim en la final de la minicopa, que van disputar diumenge passat el Real Madrid i el Barça al Palau Olímpic, amb una xifra rècord de 8.630 assistents.

En espera que l’auditoria externa encarregada per l’ACB reveli “les pròximes setmanes” l’impacte econòmic, Guijarro ha destacat les quatre fan zones repartides per la ciutat, per les quals van passar 88.000 persones, i el servei especial d’autobusos, amb 5.000 usuaris, com dos elements importants per potenciar el consum local.

ELS PROTAGONISTES

Treballem en la candidatura del 2026/27. Hem realitzat una copa a l’altura del que mereix la ciutat
Rubén Guijarro
És la copa de la consolidació del retorn de l’equip i de la relació de la ciutat amb el club. La gent se’n sent orgullosa
Juanan Morales
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)