ACB

Albert Ventura es mereix un adeu de mite

Bàsquet. ACB. La Penya no compta amb el seu capità però té un any més de contracte i cal trobar-li una sortida

Tercer jugador de la història del Joventut amb més minuts (6.356) i partits (369) defensant la samarreta de la Penya en l’ACB només superat per dues llegendes, Rafa Jofresa i Jordi Villacampa. Aquesta és la magnitud. Però, més enllà d’això, Albert Ventura és la imatge del Joventut. De l’ADN Penya. Del mirall del planter perquè va arribar de petit i va anar pujant graó a graó, superant tots els obstacles, passant categories fins arribar a ser el capità de la Penya. L’estiu passat va renovar després d’una pressió popular mai vista d’una afició entregada a un referent, a un cor verd-i-negre i a una passió pel Joventut fora de cap dubte. Però la realitat ha estat que tot i signar dos anys més no ha tingut la confiança a la pista. Ventura, tot i que en set partits d’ACB ha viscut situacions dures jugant 5 segons, 6, 6, 11, 16, 17 i 40, també ha estat un exemple perquè no hi ha hagut mai ni una mala cara, ni mal ambient, ni ha deixat d’animar. Un professional al servei del Joventut. Ara, però, la situació és insostenible i cal trobar una sortida. Però ha de ser una sortida a l’altura del que representa Ventura en el Joventut. La Penya ha de seure en una taula i parlar cara a cara amb el jugador i trobar una sortida amb homenatge inclòs. Ventura ha participat en 13 temporades ACB en la Penya lluny de les set de Rudy o Ribas i les quatre de Ricky. Ahir el director esportiu del Joventut Jordi Martí va comentar en el pòdcast d’Huracà verd-i-negre: “L’Albert és un superactiu del Joventut, ara se’ns genera un problema perquè la Penya no para de generar joves i els minuts són els que són, els joves s’han de fer jugant minuts i ha tret minuts a l’Albert, és el millor penyero i sap un greu brutal tenir aquesta situació, l’hem de tractar amb carinyo perquè és història del Joventut, ha passat èpoques més dures i ha remat, totes les coses s’han de fer parlades i consensuades.”

Guy s’acomiada

El nord-americà va marxar el dia després de quedar eliminat perquè tenia diferents campus seus als Estats Units. Ahir va penjar un tuit agraint el curs al Joventut: “Thanky you, Penya.” No continuarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)