Lliga femenina

Començar de cap i de nou

L’Spar Girona busca un lloc en la final de diumenge, a la Seu, contra el Barça CBS (18.15 h), el botxí fa un any

El segon partit oficial de la temporada per a l’Spar Girona, aquesta tarda a la Seu d’Urgell en la primera semifinal de la Lliga Catalana Femenina, contra el Barça CBS (18.15 h, Esport3); és una doble gran oportunitat per a l’Uni, que pot girar full al nefast inici de competició de dissabte passat a Saragossa en la lliga (65-38), d’una banda, i del de la temporada passada amb l’inici de la malastrugança contra les blaugrana, que eliminaven l’amfitrió a Fontajau (59-62) i aigualien la festa que el club havia preparat en la final de diumenge per retirar la samarreta a Laia Palau. El conjunt del Baix Llobregat, a més, seria el botxí del projecte de Bernat Canut perquè l’Spar queia eliminat en els quarts de final del play-off el dia de Sant Jordi i va acabar cinquè, igualant la pitjor classificació de l’Uni en la categoria. D’aquella primera galleda d’aigua freda, Labuckiene és l’única que es manté en la plantilla –Tolo encara era en el mundial, Etxarri estava lesionada i Parra encara no entrava en les rotacions–, on també hi ha Marta Canella i Ainhoa López, que podria debutar amb l’equip de Laura Antoja. Morgan Berstch aterrava ahir a la nit.

Tornant al principi, el rècord que s’empitjorava dissabte passat era el de la pitjor anotació en 14 anys en la màxima categoria i, viatjant en el temps, la Seu el primer lloc on el club alça un títol sènior, el que està en joc aquest cap de setmana, però l’any 2010. “Va ser molt dur”, afirmava ahir Antoja, sobre la desfeta a Saragossa. L’entrenadora posa en context els percentatges i la feina que es va fer, i no es veu reflectida en el marcador. La que era capitana de l’Uni fa 13 anys recorda que el Barça CBS manté el nucli dur de la plantilla del curs passat, i que, juntament amb el seu tècnic, a qui diu que coneix bé, aporten molt d’ofici: “Sabran jugar el partit, allà on volen atacar”. “Ritme, intensitat i duresa” i la potència del joc interior són les virtuts que l’entrenadora espera imposar per sumar la seva primera victòria en partit oficial al capdavant de l’equip.

“La Lliga Catalana és un objectiu; hi anem amb molta il·lusió i ganes de guanyar”, afirma Antoja sobre el repte que representa per a l’equip recuperar un títol que se’ls resisteix des del 2020, quan van superar el Cadí al Palau Blaugrana (46-66), encara amb Èric Surís. L’Uni, amb nou títols, encapçala el palmarès, i el Sedis, que ha alçat els dos últims, a Manresa i Girona, en té cinc.

LES DADES

3
jugadores
de l’Uni hi havia en la semifinal a Fontajau fa un any (59-62): López, Canella i Labuckiene.
9
títols
nacionals té l’Uni, que es va estrenar el 2010 a la Seu, i no n’és campió des del 2020, al Palau.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)